AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI PRODUŽENA TOKOM SREDE Zalihe na minimumu, apel građanima da daju krv i spasu živote

16:20

14.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/Facebook: Crveni krst Pančevo

Ova nedelja donosi izazovnu situaciju u Pančevu jer nema dovoljno krvi koja je ključna za svakodnevno lečenje pacijenata. Crveni krst Pančevo hitno upućuje apel i moli sve humane ljude da pruže pomoć u ovim teškim trenucima. Akcija će biti produžena tokom srede kako bi se prikupilo što više jedinica krvi.

„Zalihe krvi su trenutno na minimumu, stoga se apel posebno upućuje davaocima krvne grupe 0 i A, koje su najčešće prisutne u našem regionu i najviše se troše. Akcija će se održati  u sredu od 9 do 13 časova, a pozvani su i maturanti Ekonomske škole da se pridruže akciji i pruže svoj doprinos“, rekla je Jelena Trifunović, stručni saradnik za zdravstveno-vaspitnu delatnost Crvenog krsta Pančevo. Ona je apelovala na sve zdrave ljude da se odazovu i doniraju krv.

„Važno je shvatiti da krv znači život, i sada je ključno da ona čeka pacijente, a ne obrnuto. Nažalost, trenutno se događa suprotno, pa pacijenti koji su u hitnoj potrebi za ovim dragocenim resursom moraju apelovati na svoje prijatelje i rođake da im pomognu. Ostaje nam samo da se nadamo da će akcija u sredu biti uspešna i da će zalihe krvi biti obnovljene na zadovoljavajućem nivou“, zaključila je Trifunović.

(Pančevac/RTV Pančevo)

STUDENTSKE KARTICE OD 1.DECEMBRA: Popusti za sve akademce srpskih univeziteta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.