UREĐENJE I RAZVOJ KOMUNALIJA MUČI KAČAREVO Evo šta kažu meštani kako to može da se reši

14:20

16.11.2023

Podeli vest:

Pančevac
Zaključak okruglog stola na temu „Mogućnosti bržeg komunalnog razvoja Kačareva”, u organizaciji Udruženja građana „Kačarevo opština”, prema navodima Voje Krkobabića, predsednik te organizacije, svodi  se na decentralizaciju, uz neminovno veće izdvajanje novca iz budžeta Grada za razvoj komunalne infrastrukture mesta.
– To se može uraditi kroz statusni iskorak od sadašnje jalove Mesne zajednice na nivo opštine Kačarevo, što i jeste naš krajnji cilj – rekao je Krkobabić.
Drugi predstavnici tog udruženja Dušan Dekić, Slavko Ristovski i Vaso Krkobabić govorili su o međufazama do ostvarenja ovog cilja, što podrazumeva dugoročniji planski razvoj, profesionalno obavljanje svih komunalnih poslova i investiranje po prioritetu. Prema njihovom mišljenju, u Kačarevu su to izmeštanje divlje deponije, nastavak izgradnje započete kanalizacije, hitno rešavanje aerozagađenja, uređenje groblja i drugo.
Među oko trideset učesnika skupa jedna od najmlađih bila je Ana Svilar, koja je govorila o nebrizi i katastrofalnim prilikama u vezi s divljom deponijom.
Milan Kosanović je istakao da je poslednji trenutak da kroz dobro osmišljene statusne promene Kačarevo krene ka održivom komunalnom razvoju, a Dragan Lečić je predložio izradu elaborata o opravdanosti formiranja opštine.
Stevo Dimitrijevski je govorio o tome da su i sami Kačarevci saučesnici u komunalnoj paralizi sela, jer se nisu na vreme prilagodili nastalim promenama u kojima mesne zajednice više ne mogu suštinski uticati na kapitalni komunalni razvoj, a Sima Gregović je rekao da se i u sadašnjim uslovima može mnogo više uraditi.
Marko Vukomanović se založio za to da opštine budu formirane i u drugim mesnim zajednicama, što je podržao i Siniša Kojić, gost iz Novog Sela, koji smatra da program Udruženja građana „Kačarevo opština” treba proširiti i u njega uključiti još neka naseljena mesta.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.