DOMINACIJA KAKVU SVET NE PAMTI Đoković započeo jubilarnu 400. nedelju na tronu! Evo do kada sigurno ostaje broj jedan!

08:35

20.11.2023

Podeli vest:

Najbolji teniser Srbije i sveta svih vremena Novak Đoković počeo je jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste svetskih tenisera i time dopisao novi rekord u istoriji svetskog tenisa.

Nikome u dosadašnjoj istoriji tenisa nije uspelo da toliko dugo bude na vrhu liste, a verovatno još jako dugo nikome neće uspeti ni da obori ovaj Novakov rekord.

Posle pobede na Završnom turniru u Torinu Đoković na novoj ATP listi ima 11.245 poena čime je praktično obezbedio ostanak na vrhu do kraja Australijan opena.

Tada će upisati novi rekord od 410 nedelja, tačno 100 više od penzionisanog Rodžera Federera, dok trenutno aktivni teniseri samo mogu sanjati o tim brojkama.

Po broju osvojenih poena Đoković je na kraju ove sezone ispred Karlosa Alkarasa sa 2.390 poena, a na trećem i četvrtom mestu završili su Danil Medvedev sa 7.600 i Janik Siner sa 6.490 poena. Listu pet najboljih zaključuje Andrej Rubljov sa 4.805 poena.

U čast našeg proslavljenog tenisera i njegovog niza rekorda koje je ostvario sinoć je posebno zasijala i najviša zgrada u Srbiji i regionu.

(Pančevac/RTS)

PAO JOŠ JEDAN VELIKI REKORD Nole savladao Sinera u finalu Završnog mastersa 2:0 za sedmu titulu!

NOVAK U NEZAVIDNOJ SITUACIJI Evo kako srpski teniser može do polufinala Završnog mastersa! Danas od 14.30 protiv Cicipasove zamene – Hurkača!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.