SNEŽNI KOLAPS NA ZAPADU SRBIJE: Hiljade ljudi bez struje! Monteri u Ivanjici 16 sati na terenu bez prestanka FOTO i VIDEO

10:33

27.11.2023

Podeli vest:

RINA

Nova Varoš / Ivanjica – Sneg koji je pogodio zapadnu Srbiju, nije poštedeo ni Novu Varoš, u kojoj je proglašena vanredna situacija, a na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača dostiže do 80 centimetara.

– Trenutna situacija nije dobra, sneg nam je napravio velike probleme naročito na niskonaponskoj mreži. Dosta drveća je pod težinom jugovog snega palo na žice i prekinulo snabdevanje stujom meštane većih mesnih zajednica Božetići, Jasenovo i Bela Reka, trenutno je oko 1500 stanovnika bez struje – kazao je Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

On je dodao da su sve raspoložive ekipe na terenu i rade na normalizaciji elektrosnabdevanja.

Ogromne probleme sneg ne napravio na energetskom sistemu u Ivanjici,gde su pojedina sela već tri dana bez struje.

– Monteri koji rade na otklanjanju kvarova po 16 sati su na terenu i oni su na izmaku snaga. Taman što uspostave i poprave jedan kvar, iskoči drugi. Potrebna nam je pomoć u vidu dodatnih ekipa kako bi što pre prekinuli ovu agoniju – ističe Momčilo Mitrović.

On dodaje da su svi putevi prvog prioriteta prohodni, a da se radi pročišćavanju lokalnih pravaca i prilaznih puteva do pojedinačnih kuća. U akciju čišćenja puteva u selima uključeni su i meštani.

Mrtav čovek pronađen u snegu u kod Ivanjice

Muškarac ( 70) pronađen je mrtav ispred vikendice u selu Bele Vode kod Ivanjice.

– On je bio potpuno zatrpan snegom i pretpostavlja se da je uzrok smrti smrzavanje. Prema rečima meštana nastradali je iz Beograda došao u vikendicu na Goliji, ali niko ne zna sa sigurnošću šta se desilo, prenosi Info liga. Daljom istragom biće poznat tačan uzrok smrti.

 

(Pančevac/Rina)

 

SRBIJA POD SNEGOM: Evakuisani građani na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja FOTO I VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.