NOVOGODIŠNJI ARANŽMANI: Učenici Poljoprivredne škole pokazali umeće i kreativnost

10:42

09.12.2023

Podeli vest:

printscreen/YT/TV Pančevo

Učenici Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ pripremili su novogodišnje aranžmane za predstojeće praznike. Aranžmani su nastali u okviru redovnih časova aranžiranja, ali i na časovima u okviru cvećarske sekcije. Aranžmani će krasti zbornicu škole do kraja polugodišta kada učenici mogu da ih odnesu ili nekome poklone.

U okviru redovnog plana i programa školovanja učenici trećeg razreda sa smera tehničar hortikulture u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“ imali su ove godine pravljenje aranžmana. Polovinom novembra sa profesorkom Jasminom Dimitrijević počeli su da prave novogodišnje aranžmane.

-Ja sam pravila plavi venac i crveni aranžman sa padajućim kuglicama. Ideje sam dobila preko interneta i samo sam ih realizovala. Na teoriji učimo kako da uklopimo boje, kako da postavljamo grane, a u praksi to koristimo – rekla je Ivana Pančeva, učenica III – 4.

Utiske je podelila i Sonja Stojkov, učenica III – 4.

-Ja sam pravila plavi aranžman, sa padajućim kuglicama koje izgledaju kao baloni. To je ukras za sto sa svećom, jako sam zadovoljna kako je sve to ispalo.

-Ja sam pravila poklončić i jelkicu od štapića. Pomagala sam drugarima iz razreda koji nisu imali ideju ili im je bilo teško da to naprave. Pomagali smo jedni drugima, a sa nama su tu učestvovali i drugari iz III – 7, kaže Nikolina Dragosavac – učenica III – 4.

printscreen/YT/TV Pančevo

Ipak, pravljenju aranžmana predhodilo je sređivanje zbornice škole u kojoj su osim učenica iz razreda III-4, učestvovali i učenici sa smera cvećarsto iz razreda III-7, koji su takođe dekorisali ovaj prostor.

Ana Perkov, učenica III – 4, rekla je da je da škola sada izgleda mnogo veselije.

-Naše odeljenje je dobilo potvrdu da možemo da ofarbamo zbornicu da budu veselije boje. Potrudili smo se, okrečili sve to a tek onda smo krenuli sa novogodišnjim ukrašavanje. Mislim da smo jako lepo sredili školu i da sada sve izgleda mnogo veselije.

Radovi su nastali u okviru redovne nastava, ali i u okviru cvećarske sekcije u koju su takođe uključena deca.

-Mi smo zamolili našu razrednu da ostanemo posle časova da nam ona pokaže šta i kako treba da radimo kako bismo imali više znanja, kaže Tijna Marić, učenica III – 4.

printscreen/YT/TV Pančevo

Prema rečima Jasmine Dimitrijević, profesorke stručne grupe predmeta, ove godine su ranije krenuli sa pripremanjem i pravljenjem aranžmana, jer su u okviru časova i pomagali jedni drugima i sami davali predloge ocena za svoje aranžmane.

-.Divna stvar je bila dok su radili svoje aranžmane, posle svakog pravljenja aranžmana one su davale ocene i kritike i na kraju predlog ocene koji se umnogome slagao sa mojim predlogom. Nisu bile pristrasne,  jer ukolko bi rekle nešto što se ne slaže sa istinom, dobili bi smanjenu ocenu iz vladanja, jer tada smatram da nemaju znanje. Bilo je teško ali su naučili da kažu istinu i to na pravi način, rekla je profesorka Dimitrijević.

Novogodišnji aranžmani krasiće školsku zbornicu do kraj polugodišta, kada će učenici pokloniti svoje radove, ostaviti ih u školi ili možda i prodati.

ČEPOVGRAD POSETIO KAČAREVO: Održane ekološko-edukativne radionice za mališane

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.