IVKOVIĆ: Gađali policiju ogromnim kamenjem

Policija nije nikoga napala, tri sata se suzdržavala od intervencije da bi na kraju postupila prema zakonu. Osam policajaca je povrеđеno, napali su ih kamеnicama, bakljama, motkama...

11:08

25.12.2023

Podeli vest:

RINA

BEOGRAD – Povodom nemilih događaja koji su se sinoć odigrali u Beogradu, na konferenciji za medije obratio se načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

– Nasilni demonstranti su u periodu od 18.55 do 21.50 vršili napade na policajce i objekte. Policija nije nikoga napala, tri sata se suzdržavala od intervencije da bi na kraju postupila prema zakonu, i to u cilju odbijanja napada i zaštite objekta od javnog značaja, rekao je Ivković.

On je dodao da je tokom napada demonstranata povređeno osam policijskih službenika i da su prilikom napada koristili krupno kamenje, pokazavši čak i fotografije.

– Jedan policijski službenik zadobio je tom prilikom i teške telesne povrede i danas će biti upućen na hitnu hiruršku intervenciju. Ovim putem bih hteo da se zahvalim svim polcijskim službenicima koji su sinoć pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u poslu, istakao je Ivković.

 

Nakon nereda procesuirano je 38 lica zbog pozivanja na nasilno ponašanje i zbog nasilnog rušenja ustavnog poretka. Ivković je istakao da se danas nastavlja sa identifikacijom i da će najverovatnije biti još hapšenja.

 

– Znamo i da su za danas najavljena okupljanja, zato želim da apelujem na sve građane da se suzdrže od bilo kakvog nasilja, napada na policiju i rušenja objekata. Bilo kakvo nasilje i blokada saobraćajnica neće biti tolerisani, istakao je Ivković.

(Pančevac/RINA)

BRNABIĆ: Izbori su njima bili alibi za pravljenje haosa, znali su da će biti poraženi

ZASEDA BIRO ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI Uhapšeno preko 35 osoba, protest se nastavlja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.