ZVEZDA NOVOGODIŠNJE TRPEZE Magična čokoladna tiramisu torta koju ćete obožavati RECEPT
Ako tražite savršeni desert za proslavu Nove godine, nema ničeg boljeg od Čokoladne tiramisu torte koja će oduševiti sva čula svojom bogatom aromom i jedinstvenim ukusom.
Ova elegantna poslastica sjajno kombinuje klasični ukus tiramisua s dodatkom čokolade, stvarajući neodoljivu harmoniju za vašu novogodišnju trpezu.
Recept
Sastojci:
Za koru:
200 g čokolade za kuvanje
100 g maslaca (ili margarina)
150 g šećera
4 jaja
150 g brašna
1 kašika praška za pecivo
Za kremu:
500 g kisele pavlake
250 g krem sira
150 g šećera u prahu
2 kašičice ekstrakta vanile
2 šolje jake crne kafe, ohlađene
1 šolja likera od kafe
Za posipanje:
Kakao u prahu
Uputstvo:
Prvo pripremite koru. Otopite čokoladu i maslac zajedno, dodajte šećer i dobro promešajte. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći smesu između dodavanja. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, i sve dobro sjedinite.
Smesu prebacite u kalup za tortu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena, a zatim je ostavite da se potpuno ohladi.
Dok se kora hladi, pripremite kremu. Umutite kiselu pavlaku, krem sir, šećer u prahu i vanilu dok ne dobijete glatku smesu.
Umutite crnu kafu i liker od kafe u posebnoj posudi. Kada se kora ohladi, presecite je na dva jednaka dela horizontalno. Natopite obe polovine korom od kafe.
Na prvu natopljenu polovinu stavite polovinu kreme, a zatim prekrijte drugom natopljenom polovinom. Preostalu kremu rasporedite po vrhu torte.
Pospite tortu kakaom u prahu i stavite je u frižider najmanje 4 sata (ili idealno preko noći) kako bi se svi ukusi sjedinili.
Pre serviranja, ukrasite tortu čokoladnim mrvicama, listićima nane ili kakaom u prahu.
Prijatno!
(Pančevac)