JABUKE U NOVOM RUHU: Evo kako da napravite posni kolač za slatke praznične čarolije RECEPT

14:48

21.12.2023

Podeli vest:

Kolač sa jabukama
Pixabay

Ništa ne može uneti toplinu u dom kao miris poslastica koje se peku u kuhinji. Iz tog razloga je Posni kolač sa jabukama savršen dodatak trpezi tokom praznične sezone.

Priuštite sebi trenutke uživanja uz mirisno i sočno čudo koje će razveseliti vaše nepce i dodati magiju svakom slavlju.

Ovaj recept donosi harmoniju sočnih jabuka, začina i hrskave teksture, nudeći neodoljivu poslasticu koja zadovoljava i one sa posebnim režimom ishrane. Uživajte u pripremi i degustaciji ovog ukusnog posnog kolača koji će iznenaditi vaša čula i dodati slatki ton vašem prazničnom stolu.

Sastojci:

2 šolje brašna
1 šolja šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Prstohvat soli
1 kašičica cimeta
1/2 šolje ulja
1 šolja kisele vode
1 kašičica ekstrakta vanile
2 jabuke, oljuštene i naseckane na male kockice

I još:

Listići badema (po želji)

Uputstvo:

Umutiti brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet u velikoj činiji.
Dodati ulje, kiselu vodu i ekstrakt vanile. Dobro izmešati da se formira glatko testo.

Lagano umešati naseckane jabuke u testo.

Sipati smesu u prethodno podmazanu tiganj ili pleh.

Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 35-40 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.

Ostaviti kolač da se ohladi pre sečenja. Po želji, posuti listićima badema pre služenja.

Uživajte u ovom ukusnom posnom kolaču koji će osvežiti vašu prazničnu trpezu!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.