ZVEZDA NOVOGODIŠNJE TRPEZE Magična čokoladna tiramisu torta koju ćete obožavati RECEPT

12:49

28.12.2023

Podeli vest:

Pixabay

Ako tražite savršeni desert za proslavu Nove godine, nema ničeg boljeg od Čokoladne tiramisu torte koja će oduševiti sva čula svojom bogatom aromom i jedinstvenim ukusom.

Ova elegantna poslastica sjajno kombinuje klasični ukus tiramisua s dodatkom čokolade, stvarajući neodoljivu harmoniju za vašu novogodišnju trpezu.

Recept

Sastojci:

Za koru:

200 g čokolade za kuvanje
100 g maslaca (ili margarina)
150 g šećera
4 jaja
150 g brašna
1 kašika praška za pecivo

Za kremu:

500 g kisele pavlake
250 g krem sira
150 g šećera u prahu
2 kašičice ekstrakta vanile
2 šolje jake crne kafe, ohlađene
1 šolja likera od kafe

Za posipanje:

Kakao u prahu

Uputstvo:

Prvo pripremite koru. Otopite čokoladu i maslac zajedno, dodajte šećer i dobro promešajte. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći smesu između dodavanja. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, i sve dobro sjedinite.

Smesu prebacite u kalup za tortu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena, a zatim je ostavite da se potpuno ohladi.

Dok se kora hladi, pripremite kremu. Umutite kiselu pavlaku, krem sir, šećer u prahu i vanilu dok ne dobijete glatku smesu.

Umutite crnu kafu i liker od kafe u posebnoj posudi. Kada se kora ohladi, presecite je na dva jednaka dela horizontalno. Natopite obe polovine korom od kafe.

Na prvu natopljenu polovinu stavite polovinu kreme, a zatim prekrijte drugom natopljenom polovinom. Preostalu kremu rasporedite po vrhu torte.

Pospite tortu kakaom u prahu i stavite je u frižider najmanje 4 sata (ili idealno preko noći) kako bi se svi ukusi sjedinili.

Pre serviranja, ukrasite tortu čokoladnim mrvicama, listićima nane ili kakaom u prahu.

Prijatno!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.