SRBIJA DOČEKUJE 2024. Trubači, pršte petarde i vatrometi

U Novom Sadu doček na tri bine, lutrija u Leskovcu, koncerti u Nišu i Beogradu

22:55

31.12.2023

Podeli vest:

Građani Srbije u Novu 2024. godinu ućiće koncertima na trgovima, žurkama u klubovima, restoranima, ali brojnim drugim lokacijama uz dobru zabavu i bogatu trpezu.Veseloj atmosferi doprinosi i veliki broj gostiju koji hvataju ritam uz kolo na ulicama.

Beograđani i gosti Beograda uveliko zauzimaju svoja mesta za doček Nove godine, muzika se čuje sa svih strana, kao i prasak vatrometa i pritoehnike iz raznih delova grada.Doček Nove 2024. godine u Beogradu na vodi počeo je malo posle 20.30 nastupom pop pevačice Sare Jo na velikoj pozornici kod Savskog mosta. Posetioci u sve većem broju pristižu na koncertni prostor gde ih očekuje nastup pop grupe Frajle, a od 23 sata na pozornici će zasvirati trubački sastav Dejan Petrović big bend, sa kojim će se ući u 2024. godinu.Veselo je i na Trgu republike, gde uz kuvano vino i šumadijski čaj građane očekuje zabava uz di-džeja Mihajla, Milicu Todorović, Anđelu Ignjatović „Breskvicu”, Sandru Prodanović (Sandra Afrika, prim. aut.) i orkestar Endžija Mavrića.

Kako je najavljeno, u ponoć posetioce očekuje šestominutni vatromet i laserski spektakl koji će obasjati nebo iznad reke Save i mostova.

Komšije, prijatelji i poznanici ljube se i pozdravljaju, odlazeći potom na mesto i u odabrano društvo s kojim će dočekati ponoć.

Za nekoga je to Trg, gde večeras nastupaju Milica Todorović, Breskvica, Sandra Afrika i DJ Mihailo, mnogi će Novu godinu dočekati u krcatim klubovima i kafanama, a ima i onih koji su radije birali topli dom i malo, ali odabrano društvo. Ili, pak, trenutak mira, ako Novu žele da dočekaju sami sa sobom.

Doček se organizuje i na „Sava promenadi“, a program manifestacije „Novogodišnji spektakl sa kule“ otvoriće grupa Frajle. Nastupaće i pevačica Sara Jovanović, kao i trubač Dejan Petrović sa Big Band-om.Velika žurka večeras do 22 sata je na Velikom trgu u Zemunu – tradicionalni novogodišnji Matine uz dobru muziku i program DJ-eva.

Zlatibor krcat, na trgu Saša Matić i trubači

Zlatibor je krcat u novogodišnjoj noći, a na večerašnjem koncertu na Kraljevom trgu gostuje Saša Matić i trubači Dejana Jevđića. Pored ovog javnog dočeka Nove godine organizovan je doček u zlatiborskim hotelima i restoranima.

Večeras u hotelu „Tornik“ nastupaju „Čegi i braća bluz bend“, dok će u hotelu sa pet zvezdica „Zlatibor mauntin rizort i spa“ biti koncert Jelene Kostov i Petra Mićića. U „Pjević ivent centru“ nedaleko od centra Zlatibora put Užica, Novu 2024. dočekaće uz Svetlanu Cecu Ražnatović. Na Zlatiboru ove godine neće biti vatrometa u ponoć.

 

Veliki broj Bugara, Makedonaca, Grka i Rumuna u Nišu

U Nišu je sve spremno za doček 2024. godine. Bina na Trgu kralja Milana postavljena je tokom jučerašnjeg dana jer je sinoć na tom mestu nastupala rok grupa Van Gog. Večeras će na centralnom niškom trgu koncert održati Boban Zdravković i Violeta Miljković.

U ponoć će izostati tradicionalni vatromet jer je na inicijativu Udruženja za zaštitu životinja „Pit“, rukovodstvo grada odlučilo da novac za tu namenu preusmeri u humanitarne svrhe.

Veliki broj turista za novogodišnje praznike stigao je i na Zlatar, a doček na ovoj planini organizuje se u hotelima, poput „IN hotel Zlatar“, „Panorame“ i Vile „Zlatarka“.

 

Evo kako su Nole i teniseri Srbije dočekali Novu godinu

(Pančevac/Happy)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.