VEČERAS JE NAJMAGIČNIJA NOĆ Pre nego što u ponoć zamislite želju, postavite sebi OVO pitanje!

14:21

18.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/SPC

Iako je u crkvenom kalendaru obeležen crnim slovom, Krstovdan se poštuje i praznuje veoma pobožno, sa strogim postom koji podrazumijeva suvu hranu i vodu, ali i sa iskrenom molitvom.

Noć između Krstovdana i Bogojavljenja smatra se najmagičnijom od svih. Hrišćani vjeruju da se upravo ove noći nebo otvara, a Bog sluša naše molitve. Stoga budite pažljivi šta tražite i na koji način to radite. Dobro razmislite koliko vam je važno to što tražite, a onda sa punom vjerom, u ponoć, podignite glavu ka nebu i u sebi izgovorite svoju želju. Postoji jedno pravilo koje kaže da prije nego što zaželite želju treba da sebi postavite jedno pitanje:

Da li će mi ova želja biti važna za 5 godina? Ako je odgovor DA, onda je izgovorite baš ove noći. Zašto Bog ispunjava samo pojedine želje? Bog ipak vidi širu sliku. Ako vam u momentu nije ispunio želju, to znači da ta želja nije ni bila dobra za vas. Jedina nada koja vam je potrebna je očekivanje da se sve događa za dobro, a ne za zlo u vašem životu, kažu sveštenici.

Možete očekivati dobro bez obzira na ishod. Očekivati dobro znači vjerovati da je Bog dobar i da Bog nikada ne griješi, to je razlog zašto nas nada nikada neće razočarati na kraju.

Najbolji način življenja života je da živite kao malo dijete, bez brige i očekivanja. Samo radite ono što vam donosi radost i izražavajte sebe bez straha u svakom trenutku. U potpunosti prihvatite sebe i ono što se događa bez prosuđivanja. Kad nemate nikakvih očekivanja, vi prepuštate ishod Gospodu. Uvek možete dobiti mnogo više kada nemate očekivanja, jer je Bog u stanju da učini više od svega što možete i zamisliti. – Šta god da namjeravaš, oslušni savet neba. Sve što tkaš, vezuj konce za nebo – rekao je sveti vladika Nikolaj, prenosi Stil.

 

(Pančevac/Bijeljina danas)

SLAVIMO ZIMSKI KRSTOVDAN Ovo su običaji na današnji dan

DANAS JE VELIKI PRAZNIK KRSTOVDAN Slavi se dvaput godišnje! Ovo je najvažnije pravilo koje svako treba da poštuje na današnji dan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.