NOLE UPISAO NOVI REKORD A MANARINO DVA KROMPIRA Đoković ubedljivo savladao Francuza za četvrtfinale AO!

08:02

21.01.2024

Podeli vest:

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena 2024. godine. On je u osminifinala ubedljivo savladao Adrijana Manarina 3:0 u setovima i to impresivnom igrom (6:0, 6:0, 6:3)

Novak Đoković ne samo da je odigrao najbolji meč na Australijan openu ove sezone, već je odigrao možda i jedan od najsavršenijih mečeva u teniskoj istoriji. Đoković je protiv Adrijana Manarina impresivnih 13 gemova u nizu.

Iako rezultat to ne govori, igran je jedan fizički zahtevan meč u kome je Novak morao da se pomuči. U više navrata igrani su dugi, maratonski poeni, pa čak i gem od 13 minuta, u više navrata Nole je zbog zatvorenog krova i lošeg hlađenja u dvoranskim uslovima morao da se hladi, a čak se uhvatio jednom i za zglob što je zabrinulo navijače, ali su na kraju imali prilike da odgledaju tenisko savršenstvo…

Devetnaesti igrač planete u uvodnom gemu dobio je dve prilike za brejk, odoleo je Novak pritiscima, već u narednom gemu imao priliku da oduzme i sam servis rivalu, a onda je ubacio u petu brzinu, vezao šest gemova uz tri osvojena gema na servis protivnika, te je ekspresno, nakon samo 33 minuta uzeo prvi set 6:0.

Visoki tempo igre Đokovića nije mogao da prati Manarino, uprkos želji, ponekad i dugim poenima, Đoković je u potpunosti kontrolisao meč u nastavku. U jednom momentu sredinom trećeg gema delovalo je da Nole ima problema sa disanjem, a uhvatio se i za zglob, to je zabrinulo navijače, u nastavku je dobio najteži gem na svoj servis, koji je trajao preko 13 minuta, u kome je rival imao tri brejk-lopte, ali na kraju Đoković je taj koji je došao do gema. I u drugom setu sačuvao je koncentraciju, te i drugi set dobio bez izgubljenog gema


Tek u trećem setu, nakon 13 vezanih gemova Novaka Đokovića Manarino je osvojio prvi gem, što je dovelo do ovacija publike, a usred svega toga, krenulo je da odbrojava za servis Srbina, te je on negodovao kod sudije, a to je dodatno naljutilo deo navijača, a Novak je posle kao dirigent naterao navijače da budu još glasniji.

Sve to naljutilo je Novaka koji u nastavku pravi brejk i dolazi, a potom dolazi do 4:1, i na kraju rutinski završava jedan od najubedljivijih mečeva u teniskoj istoriji.

Pedeset i osmi put igraće u četvrtfinalu Srbin, a protivnik će mu biti Tejlor Fric, koji je savladao Stefanosa Cicipasa.

(Pančevac/Novosti)

POVREDA JE PROŠLOST Nole počistio Argentinca i plasirao se u osminu finala AO!

JUBILARNA 30. POBEDA U NIZU Đoković posle drame slavio protiv Australijanca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.