PRIPREME ZA 8. MART Glogonjke od radionica do bazara

10:35

05.02.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Zimske mesece „Glogonjke” uglavnom koriste za odmor od poljoprivrednih radova i za aktivniji rad u udruženju. Prema rečima njihove predsednice Radmile Trajkovski, radionice se održavaju dvaput nedeljno, i to ponedeljkom i sredom.
– Posećenost je veoma dobra, a sada koristimo priliku da napravimo što više suvenira i ukrasa kako bismo imale šta da prodajemo na bazarima, koje ili sami organizujemo ili ćemo ih posećivati. Inače, prošle godine smo imale obuku za pustovanje vune, pa sad pravimo razne predmete od tog materijala, a izradile smo suvenire s motivima iz našeg mesta – navodi predsednica.

Ona dodaje da trenutno teku pripreme za obeležavanje 8. marta, kada će se preko dana održavati bazar, a u večernjim časovima druženje uz pesmu i igru.
– Planiramo i radionice sa decom tokom februara, kako bismo im pomogle da naprave poklone za svoje mame. Održaćemo godišnju skupštinu, na koju pozivamo naše donatore i uz prigodan koktel i druženje koristimo priliku da im zahvalimo za pomoć koju nam pružaju. Zahvaljujući njima kupile smo nove police i mnogo materijala potrebnog za dalji rad. S obzirom na to da smo kupile razboj za tkanje, planiramo da jednim projektom konkurišemo za sredstva koja bismo iskoristile za obuku za tkanje – kaže Radmila Trajkovski.

(Pqančevac)

ZBOG DECE SMO DOŠLI U GLOGONJ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.