PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU Masovni ubica ostaje iza rešetaka, kao i njegov otac, ujak i brat

15:17

19.02.2024

Podeli vest:

MUP

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću, osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Pritvor je produžen i njegovom ocu R. B., ujaku G. G. i bratu od ujaka B. G., rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Smederevu.

Kako su precizirali, pritvor im je produžen prethodne nedelje i može da traje najduže do 8. marta.

Viši sud u Smederevu, krajem januara doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv osumnjičenih, a na koje rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ovaj sud se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene G. G. i B. G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu protiv njih podiglo, 18. oktobra, ali zbog štrajka radnika Javnog preduzeća Pošte Srbije, optužnica nije uručena svim licima.

U. B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu R. B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je R. B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

G. G. i B. G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urođšu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

(Pančevac/Novosti)

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV UROŠA BLAŽIĆA Optuženi i otac, ujak i brat od ujaka

UROŠ BLAŽIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA: Produžen pritovr masovnom ubici iz Mladenovca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.