BEOGRAD: FEST se vraća u Sava Centar od 1. do 3. marta

18:15

28.02.2024

Podeli vest:

Pixabay

Međunarodni filmski festival (FEST) 52. po redu, u ovogodišnjem izdanju vraća se, od 1. do 3. marta u beogradski Centar „Sava“, najavili su danas organizatori.

Samo za ovu priliku, Centar „Sava“ je formirao glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta, koja nisu numerisana, piše na sajtu FEST.

„Kao što je sinonim za Kanski festival nekada bila Palais des Festivals, danas Palata festivala i kongresa, ili za Festival u Veneciji Palazzo del Cinema, tako je za mnoge FEST nezamisliv bez Centra „Sava“, izjavila je generalna direktorka Centra Kristina Milinčić.

Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić izarzio je zadovoljstvo zbog povratka te manifeastacije u Sava Centar.

„Naravno da se FEST vraća u Sava Centar, to je festivalski prostor, kao i MTS Dvorana. Nekima je on prva asocijacija za FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST“, kazao je Pantelić.

Ljubitelji filmova moći će u posebno adaptiranoj glavnoj kongresnoj sali da uživaju u projekcijama najatraktivnijih filmova – „Udar sreće“ Vudija Alena, „Hotel Palas“ Romana Polanskog, „Svi mi stranci“ Endrua Hejga, „Ukus ljubavi“ sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom…

Ovogodišnji FEST otvoren je 23. februara a do 3. marta biće prikazano više od 100 filmova, koji će imati ukupno 505 projekcija, u osam bioskopskih dvorana.

Slogan ovogodišnjeg izdanja je „Idi i gledaj“, a potiče iz naslova istoimenog fima reditelja Elema Klimova iz sredine osamdesetih godina (1985.) prošlog veka.

(Pančevo/Beta)

SVE SPREMNO ZA 52. FEST: Biće prikazano 108 filmskih ostvarenja u šest beogradskih dvorana

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.