POLICIJA IDENTIFIKOVALA POČINIOCA Dečak (12) slao dojave o bombama, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava

20:02

01.03.2024

Podeli vest:

RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije, identifikovali su dvanaestogodišnjaka koji je slao dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ i u više škola u Srbiji, saopštio je MUP.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjaka, povodom većeg broja pretnji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, upućenih 29. Februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

Utvrđeno da je ovaj dvanaestogodišnji dečak putem servisa elektronske pošte, slao navedene poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

(Pančevac/Novosti)

DOJAVA O BOMBI U OSNOVNOJ ŠKOLI U RAKOVICI Danas bilo planirano takmičenje iz tehničkog

DVOJICA DEČAKA (13) STOJE IZA LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA U ŠKOLI „20. OKTOBAR“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.