KURTI ČINI SVE DA SE SRBI PROTERAJU SA KIM Petković se sastao sa predstavnicima zemalja Kvinte

15:16

29.03.2024

Podeli vest:

Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Petković je detaljno informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na KiM, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Tom prilikom Petković je istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa KiM i sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

(Pančevac/Novosti)

ULOŽIĆEMO POSLEDNJI ATOM SNAGE Petković iz Brisela: Jasno je da ili nema ili oni ne žele da dođe do rešenja

SKANDALOZNA ODLUKA Dačić o usvajanju preporuke o prijemu tzv. Kosova u SE: Još jedan dokaz sunovrata međunarodnog prava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.