VREDAN BOD ZA ŽELEZNIČAR Pavlov u poslednjem minutu izjednačio protiv Spartaka

08:02

02.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Nisu imali sreće fudbaleri Železničara da sa novim trenerom Tomislavom Sivićem dođu do tri važna boda protiv Spartaka, ali mogu da slave napadača Pavlova, koji im je doneo vredan bod u 90. minutu utakmice.

Uprkos borbenoj igri ostaje žal što Železničar nije iskoristio još neku od mnogobrojnih prilika u nastavku utakmica.

Bili su praktično na kolenima fudbaleri Železničara, isticao je već 90. minut, kada je Pavlov, glavom poslao loptu u mrežu Vulića za 1:1 na severu Bačke.

Sa Sivićem i osvojenim bodom, Železničar sada ima velikuz šansu da se nađe u društvu najboljih i naredne sezone, ali sledeće nedelje je potrebna i pobeda protiv direktnog konkurenta Voždovca.


Da nije bilo raspoloženog Vulića, rezultat bi sigurno bio drugačiji za Pančevce, ali Đorđević i drugovi nisu imali rešenje za golmana domaćih sve do poslednjeg minuta.

U 32. minutu, Spartak je došao do prednosti. Tomović je poslao pas prema Todoroskom, ovaj je prevario Stankovića i Hajdina, a zatim se lepo okrenuo i sa trinaest metara poslao loptu u mrežu.

Imao je Železničar priliku da uzvrati u 39. minutu, ipak Đorđević je šutirao preko gola. Zatim je Mijailović u 41. minutu uposlio Stanojeva, međutim, šutirao je pored gola Železničara.

Najbolju šansu za izjednačenje Železničar je imao u 45.minutu, kada je Đorđević izveo korner, lopta je došla do Stankovića, potom i Obradovića koji je šutirao sa pet metara, a glavom je u polje sa gol linije izbio Ćalasan.

Morao je odamah da reaguje Tomislav Sivić, pa je na teren u nastavku utakmice poslao Purtića i Trifunovića. Inicijativa je brzo mogla da urodi plodom.


U 55. minutu pokušao je kapiten Železničara, Đorđević iz kornera da iznenadi Vulića, ali je oprezan bio golman Spartaka.

Pokušao je isti igrač i u 58. minutu, a loptu je posle šuta kapitena Pančevaca sa oko 20 metara, golman Vulić poslao u korner.

Trudili su se napadali, borili, ali jednostavno nikako nisu uspevali izabraici Tomislava Sivića da „pređu“ i poslednju prepreku pred golom Spartaka.

U 73. minutu pokušao je i Hajdin glavom sa svega nekoliko metara, ali je lopta završila iznad prečke.

I kada su svi očekivali kraj utakmice usledio je gol Železničara. Hajdin je centrirao sa leve strane, najbolji u skoku bio je Pavlov i glavom je smestio loptu u mrežu za 1:1.

 

Stadion: u Subotici: Gledalaca: 500. Sudija: Pavle Ilić. Žuti kartoni: Đorđević (Železničar). Strelci: Todoroski u 32. minutu za Sparetak i Pavlov u 90. minutu za Železničar.

SPARTAK: Vulić, Stanojev, Mijailović, Bogićević, Ćalasan, Vitorović /64.Kerkez/, Tomović /74.Krsmanović/, Đurasović, Mijić /90+4 Tošeski/, Todoroski /74. Babić/, Ubiparip /64.Mudrinski/.

ŽELEZNIČAR: Mijatović, Obradović, Hajdin, Stanković, Lakićević, Jovanović /61.Pavlov/, Đorđević /81.Knežević/, Kovačević /46.Purtić/, Grgić, Kahvić /46.Trifunović/, Romanić.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PRVI TRENING SIVIĆA Železničar i zvanično dobio novog trenera

TRENER FK ŽELEZNIČAR: Zadovoljan sam igrom, zaslužili smo tri boda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.