NAJBOLJA FIZIČARKA U SRBIJI Ana Manasić iz Sefkerina osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju u Aranđelovcu

21:33

08.05.2024

Podeli vest:

Glas Opova

Na republičkom takmičenju iz fizike, koje je održano u Aranđelovcu, mlada, a pre svega talentovana Ana Manasić iz Sefkerina, osvojila je prvo mesto. Ana je učenica šestog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ – Izdvojeno odeljenje „Sveti Sava“ u Sefkerinu.

Ana je bez problema, prvo bila najbolja na opštinskom, a zatim je briljirala i na Okružnom takmičenju koje je održano u Dolovu gde je obezbedila plasman na finalno Republičko takmičenje u Aranđelovcu i postala najbolja mlada fizičarka u kategoriji šestih razreda u Srbiji.

„Pre svega, to je veoma lepo iskustvo kada odemo na tako veliko takmičenje, pogotovo iz nauke koju prvenstveno volim, a za koju znam da je veoma teško postići vrhunski rezultat i gde se treba veoma pomučiti za neku ostvarenu nagradu“, kaže Ana.

„Od prvog razreda i od prvog dana u školi, meni se matematika jako svidela i ja sam je zavolela i svake godine sam išla na takmičenja iz matematike i na „Mislišu“, koje je logičko – matematičko takmičenje. U šestom razredu dobili smo novi predmet fiziku i pričali su mi da je fizika mnogo lakša od matematike, a da je usko povezana sa matematikom, tako da, eto mene i na takmičenju iz fizike, rekla ja Ana.

(Pančevac/RTV Pančevo)

TRADICIJA SE NASTAVLJA U Sefketinu se na Uskrs održava manifestacija „Lov na uskršnja jaja“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.