STARČEVO: Učenici škole za dizajn iz Beograda izlažu u muzeju

19:16

12.05.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Izložba radova pod nazivom „Trajanje u vremenu i prostoru – neolitska kultura i moj svet“  učenika Škole za dizajn iz Beograda otvorena je u petak, 10. maja, u galeriji muzeja istorije Starčeva.

Reč je o dizajnerskim rešenjima različitih upotrebnih predmeta kao što su šolje, ešarpe, bukmarkeri, maske za telefone i drugo, čiji su autori inspiraciju tražili u starčevačkoj kulturi.

Na izložbi su prikazane digitalno odštampane table sa pojedinačnim rešenjima svakog od 22 učenika.

Na otvaranju izložbe je govorila mr Snežana Nena Skoko, samostalna umetnica iz Punkta za umetnički eksperiment, koja je pokrenula projekat čije ime i nosi izložba, s ciljem da se starčevačka kultura dodatno promoviše i poveže sa savremenim životom.

Nakon toga je direktor Škole za dizajn iz Beograda Dragan Marković istakao da je značaj ove saradnje u tome što doprinosi da dostignuća učenika ove škole budu vidljivija.

Profesorka štampe tekstila Milena Ristić, koja je tokom školske godine radila sa učenicima, objasnila kako je tekao proces realizacije ovog projekta od ideje do prikazane izložbe.

Sa učenicima su još radile profesorke Miroslava Lazarević Petrović, Zorica Pejčić, Marina Babić i Nataša Milanović Tomić.

Autori radova su Lenka Veselinović, Tea Vejnović, Ines Gavrilov, Ana Đalović, Staša Ilić, Jana Joksić, Marko Manović, Konstantina Mitrić, Marlena Nedeljković, Alisa Petrović, Mihajlo Rašković, Maša Stanković, Ema Topluha, Maksima Šiljeg, Vanja Šunderić (učenici 3T) i Sofja Slobodjan i Iv Unterhofer (učenice 4T).

Publika je veoma pozitivno reagovala na izložena idejna rešenja predmeta inspirisanih starčevačkom kulturom koji mogu u budućnosti poslužiti kao prigodni suveniri.

Izložba će biti dostupna do oktobra u Muzeju istorije Starčeva.

(Pančevac/J. Filipović)

STARČEVO UGOSTILO NOVOSAĐANE

STARČEVO: Urnebesni književni kabare Sergeja Trifunovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.