PANČEVAC NA SAJMU TEHNIKE Pogledajte postavku specijalizovane izložbene manifestacije

16:46

22.05.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

U naredna tri dana, na Beogradskom sajmu održava se specijalizovana izložbena manifestacija za oblast proizvodnih tehnologija Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Pod pokroviteljstvom Vlade Srbije sajam je važan faktor privrednog razvoja i ima veliki uticaj na razvoj industrije u zemlji i regionalnu saradnju.

Važan deo ovogodišnjeg Sajma je izložbena postavka Vlade Republike Srbije „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve“, pod sloganom Zakorači u održivu budućnost! Ova izložbena postavka predstaviće originalna i inovativna rešenja koja su razvijena u okviru naučnoistraživačke zajednice i inovacionog ekosistema u Srbiji.

„Svakoga dana tokom trajanja sajma ovde u paviljonu Republike Srbije naši građani moći će da se upoznaju sa novim tehnologijama, inovativnim proizvodima, da razgovaraju sa naučnicima i inovatorima i zaista da vide kako se nauka primenjuje u svakodnevnom životu i kako nauka može da reši mnoge naše svakodnevne izazove sa kojima se suočavamo. U okviru naše postavke prikazani su inovativni proizvodi, ideje, istraživanja koja su nastala u naučno-istraživačkim organizacijama, kreirani od strane naučnika, inženjera i preduzetnika, kako iz Srbije, tako i iz države partnera ovogodišnje postavke – Narodne Republike Kine. Posebna nam je čast što su danas tu sa nama i predstavnici i kolege iz Narodne Republike Kine. Ova saradnja je jasan znak naše otvorenosti ka svetu i želje da zajedničkim snagama radimo na izgradnji održive budućnosti“, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.

Organizatori ovogodišnje Izložbene postavke Vlade Republike Srbije su Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstva sporta i Ministarstvo turizma i omladine.

(Pančevac/RTS)

91. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM: U Novi Sad stiže IMT, kao i mnogi evropski i svetski brendovi

SAJAM TURIZMA U BEOGRADU TO Pančevo predstavila Kulturni vodič na Sajmu turizma u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.