24. GULAŠIJADA U DEBELJAČI Lovci Sanada: Bronza sija kao zlato

19:50

28.05.2024

Podeli vest:

Facebook

Ovogodišnja Gulašijada u Debeljači bila je rekordna i po broju učesnika i posetilaca. Kuvalo se u čak 85 kotlića. Manifestaciju je upotpunio tradicionalni karneval učenika Osnovne škole „Moša Pijade“.

Miris gulaša širio se i ovog maja Debeljačom. Tradicionalna 24. Gulašijada održana je na Vašarištu u prisustvo velikog broja kako takmičara tako i posetilaca. Gulaš se kuvao u čak 85 kotlića. Ekipe su došle iz svih krajeva Srbije.

– Veoma mi je drago što smo uspeli i ove godine da se skupimo i učestvujemo na Gulašijadi. Rekordan broj kotlića je ove godine. Bili smo vredni i po prvi put smo postavili i dekoraciju na ulaz u selo u znalu gulašijade. Mi uvek učestvujemo zajedno, kod nas nema takmičenja, ovo je prilika da se malo opustimo i da ostavimo sa strane svakodnevne brige i obaveze, rekla je Eleonora Nikolić, Udruženje “U službi prirode”

– Kod nas je sve super. Spremamo se od ujutru. Lepo je druženje. Tajnu dobrog gulaša iz Debeljače ne možemo da vam otkrijemo,rekao je Nemanja Dimitrović, ekipa “Kum i ja”.

– Naša ekipa uvek kuva i gulaš i pasulj. Imamo i podmladak, tu sa nama je moj unuk, moj naslednik koji će za dve tri godine da nasledi dedu i da bude vođa ekipe “Bez veze”,rekao je Miloš Jović ekipa “Bez veze”.

– Mi smo prošle godine prvi put učestvovali i bili smo šesti, a ove godine se nadamo boljem plasmanu. Mnogo nam se sviđa ovde. Lepo se družimo, vreme nas je poslužilo,rekla je Jasmina Mitovski “Bez veze”.

Stevan Lazički, predsednik Saveta MZ Debeljača istakao je da je zadovoljan odzivom ekipa i činjenicom da manifestacija iz godine u godinu raste.

– To nam daje jo veću snagu i ohrabrenje da nastavimo ono što smo videli da je dobro i ono što daje rezultate. Imamo goste iz Debeljače ali i sa strane, iz Petrovca na Mlavi, Kikinde, Novog Kneževca. Došle su nam ekipe i iz Republike Mađarske, iz Ortiloša koji su naši pobratimi. Neki nisu ni znali gde je Debeljača i gosti su se iznenadili našem vašarištu i dudovoj šumi koju ovde imamo. To je ono što krasi Debeljaču i što nas izdvaja od drugih, rekao je Stevan Lazički, predsednik Saveta MZ Debljača.

Najbolji gulaš je prema oceni stručnog žirija pripremio Srđan Jakovljević iz Loznice. Još jednom je potvrđeno da Gulašijada u Debeljači zauzima značajno mesto u dešavanjima u opštini Kovačica a i šire. Manifestaciju je organizovala Mesna zajednica Debeljača uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, opštine Kovačica i brojnih sponzora.

(Vojvođanski.rs)

GRANE SE SAVIJAJU OD PLODOVA Slađan iz Topole ima plantažu trešanja, ove godine očekuje rod od oko dve tone

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.