OVO MNOGI RADE KAD TOČE GORIVO: Može ozbiljno naštetiti vašem autu

18:00

06.06.2024

Podeli vest:

Freepik

Svi koji vozimo automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem sledimo niz bezbednosnih koraka prilikom točenja goriva na benzinskim pumpama.

Prilikom sipanja goriva isključite motor, nikada ne radite celu operaciju sa zapaljenom cigaretom, a preporučljivo je da ne koristite mobilni uređaj tokom čitavog postupka.

Ali postoji jedna stvar koju je skoro svako od nas uradio bar jednom. U želji da dolijemo što više goriva, nakon što sigurnosni ventil prestane da se puni, ako smo odlučili da sipamo „do čepa“, uobičajena je praksa da naknadnim punjenjem pokušamo dodati još malo goriva, piše Autoklub.

Međutim, sistem koji prekida protok goriva neće dozvoliti da se u rezervoar doda još tečnosti nakon što je iskočila. Što znači da se manja količina goriva koju pokušavamo da sipamo zapravo detektuje kao višak i odbacuje se kroz odvodnu cev.

To može biti opasno
Vozač, dakle, na kraju plaća gorivo koje nije ulio u rezervoar. Pored finansijskih troškova, ova navika može ozbiljno oštetiti vaš automobil.

Gorivo koje nije završilo u rezervoaru može prskati i prosuti se po karoseriji, oštetiti boju. S druge strane, prilikom punjenja rezervoara dolazi do oslobađanja gasova koji bi daljim naprezanjem creva mogli da oštete filter sa aktivnim ugljem koji imaju savremeni automobili.

Ovaj filter se koristi za uklanjanje para koje se akumuliraju tokom dopunjavanja goriva, tako da bi se u slučaju kvara povećale emisije izduvnih gasova vozila i mogao bi da postane nepravilan rad, prenosi Index.

BENZIN PONOVO POJEFTINIO: Objavljene nove cene goriva koje će važiti u narednih 7 dana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.