Drugi Oldtajmer skup: Pogledajte, od „kadilaka“ do „mini-morisa“

Na događaju u organizaciji Mini-klasik kluba Pančevo u Gradskom parku je u lepoj atmosferi pored ostalog bilo i primeraka brendova, kao što su "mercedes", "kadilak", "opel", "audi", BMV i naravno "mini-morisa".

17:14

08.06.2024

Podeli vest:

Pančevac/J. Filipović

Na drugom „Oldtajmer skupu“ u Pančevu okupio se veliki broj ljubitelja starih automobila, kako posetioca tako i izlagača, koji su danas predstavili blizu sto svojih primeraka starih modela ispred Narodnog muzeja Pančeva.

Na događaju u organizaciji Mini-klasik kluba Pančevo u Gradskom parku je u lepoj atmosferi pored ostalog bilo i primeraka brendova, kao što su „mercedes“, „kadilak“, „opel“, „audi“, BMV i naravno „mini-morisa“.

Predsednik pomenutog kluba i jedan od glavnih inicijatora ove manifestacije Srđan Bogavac ističe da su se vozila, kada je reč o starosti, kretala od onih napravljenih pre više 70 godina, pa do proizvedenih 1990. godine, što je gornji limit organizatora za oldtajmere.

– Mogao bih da izdvojim „mercedesa“ iz 1953. godine, koji je bio i najstariji, pa „forda konzula“ iz 1967, „ferarija 208 GT“ iz Paraćina i „kadilaka“ iz 1975, kojeg je vlasnik dovezao čak iz Niša, kako bi podržao naš skup. Moj favorit kada je reč o „mini-morisu“ je model iz 1971. godine. Uopšte, to je auto male veličine, velikog komfora, konstantne brzine i, jednostavno, brend koji obožavaju ljudi širom sveta – navodi Bogavac.

Prema njegovim rečima, Pančevci su danas izložili dva „mini-morisa“, „ladu“, dva „golfa“, „kombi“, „fiću“, BMV…

Odlukom domaćina nagrade za najbolje otišle su gostima, koji su bili, kako sami priznaju, izuzetno dočekani, a pored posluženja u vidu hrane i pića, zabavaljali su ih di-džej Reskobar i bend „Plivajući zamajac“.

(Opširnije u rubrici Reportaža u narednom štampanom izdanju „Pančevca“)

Drugi Oldtajmer skup u Pančevu u subotu ispred muzeja u parku

ŠTA ČEKA OLDTAJMERE Evo koje propise će morati da ispune

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.