PANČEVO Optužnica protiv četvorice mladića zbog izazivanja nacionalne mržnje

19:37

11.06.2024

Podeli vest:

Pančevac

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Višem sudu u Pančevu optužni predlog protiv okrivljenih N.R. (2002.), M.K. ( 2001. e), Ž.M. ( 2001. ) i F.M. ( 2003. ), svi iz Omoljice, zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 13. aprila u 1.15 časova u Pančevu, u ul. Trg mučenika bb, ugrožavanjem sigurnosti i upotrebom sile i pretnje izazivali nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji.

Okrivljeni se terete da su vređali po nacionalnoj osnovi lica N.K. (1986.), K.R. ( 1979. ), M.V. (1985.) i M.K. (1989. ), svi državljani Republike Hrvatske iz Zagreba, da su im pretili da će da ih ubiju, te da su rukama, nogama odnosno kaišem zadavali udarce oštećenima N.K. i K.R., kao i oštećenima B.L. (1986. iz Pančeva i M.C. ( 1985. ) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije koji su bili u društvu sa oštećenim državljanima Republike Hrvatske, usled kojih udaraca su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Okrivljenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnom predlogu predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog Ž.M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljene osudi na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine, kao i da ih obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

(Pančevac)

“MOGAO SAM DA RUČAM U RIMU ZA ISTE PARE” Darko otišao na Adu Ciganliju pa se prenerazio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.