PANČEVO: 18 godina robije zbog pokušaja silovanja starice

19:00

12.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je 7. juna 2024. godine javno objavio presudu kojom je optuženog S. K. (1961) sa poslednjim prebivalištem u Pančevu osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog izvršenja krivičnog dela silovanje u pokušaju.

Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je 2. avgusta 2023. godine oko 15 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u ul. Koste Trifkovića ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena S. A. (1933), te je upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula 22. avgusta 2023. godine u Opštoj bolnici u Pančevu.

U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke „Nokia“ i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

(Pančevac)

OŠ „Đura Jakšić“: Besplatno obrazovanje odraslih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.