DAN KOJI SMO ČEKALI 24 GODINE Srbija večeras igra prvi meč na EURO 2024 protiv Engleske (ANKETA)

11:01

16.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije posle 24 godine igra na EURO, a prvi rival u Nemačkoj biće selekcija Engleske od 21.00 u Gelzenkirhenu.

Naša selekcija poslednji put na šampionatu Evrope igrala je davne 2000. godine, a posle skoro dve i po decenije ekipa Dragana Stojkovića Piksija prvi duel u grupi C igraće protiv aktuelnih vicešampiona Starog kontineta iz 2021. godine

Na „AufŠalke“ areni u Gelzenkirhenu se zna ko će biti favorit, ali isto tako i ko nema šta da izgubi.

Srbija može samo da profitira iz ovog duela, ali samo ukoliko mu pristupi pametno, sa dobrom postavkom i izborom tima.

„Kostur“ srpskog tima je poznat i, čini se, nema nikakve dvojbe oko toga da će početi sa formacijom 3-5-2, odnosno, 5-3-2 kada je u stavu defanzivnog bloka.

Međutim, do prve dileme dolazimo već kada je u pitanju „jedinica“.

Vanja Milinković-Savić jeste prvi reprezentativni golman, ali je Predrag Rajković dokazao u pripremnoj utakmici sa Švedskom da je u boljoj formi.

Koga izabrati, makar u ovom slučaju, biće „slatka muka“.

Projektovan tim Srbije (3-5-2): V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, S. Milinković-Savić, Tadić, Kostić – Mitrović, Vlahović

Odbrana je „zacementirana“ i u njoj će trojku defanzivnih štopera činiti Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović, dok će ofanzivni bekovi biti Andrija Živković na desnoj i Filip Kostić na levoj strani.

Mada bi lako moglo da se desi da fudbalera Juventusa zameni imenjak Mladenović, budući da bi izvesno doneo veći doprinos u defanzivi.

Drugi i treći „problem“ nekako su povezani, jer zavise od odluke hoće li se Englezi napasti sa jednim ili dvojicom napadača. Preciznije, sa Mitrovićem, Vlahovićem ili obojicom.

Dušan Tadić je iza njih siguran, a ukoliko se igra sa dvojicom napadača, Sergej Milinković-Savić će se povući na zadnjeg veznog i uz njega, trebalo bi, da bude Nemanja Gudelj.

U slučaju da krenemo rezervisanije i sa jednim špicem, SMS bi mogao da dejstvuje uz Tadića u drugoj liniji, a Gudelju bi se u ulozi „osigurača“ pridružio Saša Lukić.

Naravno, Piksi nas je godinama unazad navikao na iznenađenja i eksperimente, mada verujemo da je izvukao pouke i da će sada birati proverene snage.

 

anketa

Ko pobeđuje večeras?
  • (50%, 1 Glasova) Srbija

  • (50%, 1 Glasova) nerešeno

  • (0%, 0 Glasova) Engleska

Ukupno glasalo: 2

Loading ... Loading ...

(Pančevac/B92)

GAJIĆ PREDAO PIKSIJU ZASTAVU Ministar posetio orlove pred put na EP u Nemačkoj

PIKSI SAOPŠTIO SPISAK Evo koje igrače vodi na Evropsko prvenstvo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.