ZAŠTITA OD POŽARA: Preduzmite preventivne mere!

Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom

10:00

21.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara strnih i drugih poljoprivrednih useva na teritoriji grada Pančeva izdao je sledeće saopštenje:

„Imajući u vidu period sazrevanja strnih useva i žetvene radove, kao i ocenu povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina, te značaj žetvenih radova, upućuje se upozorenje-apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe.

U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba vatre u blizini useva. Žetva i transport strnih useva i slame mogu se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima, uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima, razbijačima i prigušivačima varnica. Kombajni kojima se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara, ašovom i lopatom.

Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom. Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena i udaljena najmanje 30 metara od mesta rada i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka”.

(Pančevac / S. T.)

POLEN U PANČEVU: Kosite travu

PU PANČEVO: Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.