SAVREMENI ULTRAZVUČNI APARAT stigao u Dom zdravlja Pančevo

Grad Pančevo je za kupovinu aparata,koji je počeo sa radom početkom nedelje, izdvojio šest miliona dinara

09:30

27.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Nov ultrazvučni aparat koji je počeo sa radom početkom nedelje u Domu zdravlja, pružiće pacijentima bržu i bolju dijagnostiku. Grad Pančevo za kupovinu ultrazvučnog aparata izdvojio je šest miliona dinara.

Nov savremen ultrazvučni aparat stigao je u Dom zdravlja zahvaljući Lokalnoj samoupravi koja je izdvojila šest miliona dinara za kupovinu ovog aparata. Ultrazvučni aparat najsavremenije generacije omogućiće da se radi ultrazvuk štitne žlezde i abdomena. Kolko je značajan ovaj aparat govori podatak da je na svakom preventivnom pregledu urađeno preko sto deset ultrazvuka štitne žlezde

– Od ponedeljka radimo na novom ultrazvuku, na zadovoljstvo naše i naših pacijenta jer je ovo nov aparat bna njemu imamo mogućnost da radimo pregled štitaste žlezde, abdomena i male karlice. Ovaj aparat pruža veće mogućnosti za dijagnostiku i preventivne preglede, rekla je dr Tijana Aranđelović Klasnetić .

Pregledali smo veliki broj pacijenta i otkrili posebno kod mlađe populacije. Ovi pregledi omogućavaju da promene otkrijemo na vreme i da ih ukolko je potrebno pošaljemo kod endokrinologa. Kroz preventivne preglede smo tek mogli da sagledamo koliko je to raširen problem.

Utrazvuk je neinvazivna metoda nema zračenja može se raditi više puta u toku dana ukolko je potrebno. Zahvaljući ultrazvučnoj dijagnostici mnoge bolesti su otkrivene i sprečene komplikacije zato je obnavljanje ultrazvučnih aparata veoma važno.

(Pančevac/RTV Pančevo)

VELIKI BROJ PANČEVACA SE ODAZVAO POZIVU LEKARA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.