OTVOREN BELOCRKVANSKI KARNEVAL Ovo je sedmodnevni program festivala

09:11

27.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Beloj Crkvi svečano je otvorena međunarodna manifestacija „Belocrkvanski karneval“. Sedmodnevni program festivala obuhvataće raznovrsne kulturno umetničke i turističke sadržaje i trajaće do 30. juna.

Raznobojne povorke, mnoštvo građana i istaknute karnevalske zastave – i ove godine je turistička sezona Bele Crkve otpočela najznačajnijom, a svakako i najlepšom manifestacijom ove opštine. Na platou ispred ispred Narodne biblioteke zvanično je otvoren čuveni Belocrkvanski karneval, koji će trajati do 30. juna. Na radost svih ljubitelja karnevala, posetilaca i meštana, pripremljen je bogat kulturnoumetnički program, a najlepše će biti najmlađima.

Dosta je sadržaja za decu. Tu smo se potrudili da zaista bude kvalitetan program, da se održe raznorazne radionice, likovne radionice, kreativne radionice, zabavni program, koncerti. U petak nas očekuje dečija karnevalska povorka, animatori, izbor za klinca i klincezu, velika salsa žurka i koncert Nevernih beba,rekla je Milena Živanović Direktor Turističke organizacije Bela Crkva.

Kruna festivala biće velika internacionalna povorka. Opština Bela Crkva član je Federacije evropskih karnevalskih gradova, pa se ove godine očekuje veliki broj gostiju iz drugih zemalja i gradova, članova Federacije.

U subotu je velika internacionalna povorka od 19 časova. Očekuje nas veliki broj karnevalskih grupa, veliki broj eksponata… Iza toga sledi vatromet, u 22 časa, a nakon toga koncert Milice Pavlović.

Otvaranje karnevala ulepšali su nastupi članica Gradskog hora „Bella Musica“ i sekcija Kulturnoumetničkog društva „Belockrvanske mažoretkinje“. Pokrovitelji ovogodišnjeg karnevala su Opština Bela Crkva i Ministarstvo turizma i omladine.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BELA CRKVA: Brojne manifestacije povodom proslave 45 godina postojanja Centra za kulturu

BELA CRKVA: Održan tradicionalni „Jaja fest“ u organizaciji „Češke besede“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.