Novo rukovodstvo URVSPA: Marina Jovanov predsednica

Parola Saveza je: „Kao pojedinci možemo nešto da postignemo, ali zajedno možemo sve!”

13:12

02.07.2024

Podeli vest:

Udruženje rezervnih vojnih oficira i podooficira Pančevo
Članovi Udruženja na nedavno održanom sastanku

Nova predsednica Udruženja rezervnih vojnih oficira i podoficira Pančevo (URVSPA) je Marina Jovanov. Ona je na ovu funkciju izabrana na sastanku članova URVSPA 22. juna, pošto je istekao mandat prethodnom rukovodstvu.

Marina Jovanov je diplomirani pravnik i sada završava multidisciplinarne master akademske studije bezbednosti pri Univerzitetu u Beogradu. Prethodno, završila je osnovnu i srednju školu pri Ambasadi Ruske Federacije u Republici Srbiji u Beogradu. Kako je nova predsednica Udruženja rekla za „Pančevac”, URVSPA će u narednom periodu nastaviti sa realizacijom ciljeva predviđenih Statutom udruženja, a to su očuvanje tradicije i slavne istorije Srbije, preduzimanje humanitarnih akcija, kao i poboljšanje položaja rezervnih vojnih oficira i podoficira i ostalih svojih članova.

Udruženje rezervnih vojnih oficira i podoficira Pančevo je deo Saveza rezervnih vojnih starešina Republike Srbije, koje je 15. septembra 1919. godine osnovao vojvoda Stepa Stepanović, na godišnjicu proboja Solunskog fronta, kada je bio komandant Druge armije. Savez rezervnih vojnih starešina je proglašen za organizaciju od posebnog značaja za odbranu zemlje.

Parola Saveza je: „Kao pojedinci možemo nešto da postignemo, ali zajedno možemo sve!”.

(Pančevac / S. T.)

 

VOJSKA SRBIJE ide u korak sa SAVREMENIM ARMIJAMA! Gašić obišao Generalštab, pa izneo PRIORITETE o naoružanju

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.