FEŠTA U BOŠKOVOM DVORIŠTU Njegove patke izlegle više od 70 pačića, razdelio ih po komšiluku i rođacima

19:00

22.07.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Oduvek je u domaćinstvu Lalovića iz Loznice pokraj Čačka bilo raznih životinja. Pernatih, četvoronožnih, velikih i malih. Ali prinovu kakva ih je zadesila ovih dana, niko nije, ni u najluđim snovima očekivao. Naime, Boško Lalović, pčelar i ljubitelj životinja u svom velikom dvorištu, između ostalog ima i pet pataka, koje su mu ovoga jula podarile neverovatna 74 pačeta.

„Prvo su se četiri patke same nalegle. Ja nisam mnogo ni obraćao pažnju na njih i računao sam da će biti dvadesetak pačića. Velike su vrućina i mislio sam da možda neće ni sedeti na jajima koliko je potrebno. Međutim, kada su krenuli da se ispiljuju, to je bila fešta. Od njih četiri dobio sam 62 pačića. Ja nisam znao šta da radim sa njima. Zamislite 62 odrasle patke da trče po dvorištu”, kroz smeh kaže Boško za agenciju RINA.

Ipak, njegovim slatkim mukama tu nije bio kraj, jer je i peta patka odlučila da na svet donese svoju decu.

„Par dana nakon što su se pačići ispilili, primetim da nema pete odrasle patke. Nađem je u ćošku dvorišta, nalegla se na 12 jaja. Nisam je dirao, ali nakon dan ili dva vidim da je ustala, verovatno zbog nesnosnih vrućina. Bilo mi je krivo, kad je već počela da sedi na jajima da propadnu, pa sam ih uneo u garažu i stavio ih u inkubator, koji sam gotovo i zaboravio da imam. I gle čuda, još 12 pačića”, rekao je Boško.

PačićiRINA

Onda je krenula akcija udomljavanja tolike živine. Pet pačića jednom rođaku, deset drugom, malo drugarima, a ostale po komšiluku.

„Pre neko jutro vidim sina kako ode uz ulicu i nosi neku kutiju u rukama. Posle pet minuta se vraća i još sa kapije me zove da siđem u dvorište. Kad sam sišla imala sam šta da vidim. Šest malih, žutih pačića. Mi godinama imamo kokoške, ali nikada nismo galiji patke. Prvo nisam znala šta da radim sa njima, ali nisam ni pomišljala da ih vratim. Sad se u kući vode pregovori, gde je u dvorištu najpogodnije da se iskopa bara da mogu pačići da se brčkaju”, rekla je jedna Boškova komšinica.

Pačići će u narednim danima naći svoje domove, ali jedna činjenica je prosto neverovatna. Od njih 74, nijedno nije ružno pače.

(Pančevac/RINA)

BRAVO ZA ČAČAK! Heroina koja je usvojila devojčicu leptira dobija svoj krov nad glavom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.