KOVIN: Povodom slave u petak po treći put Kovinski portret

12:11

25.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Ove godine po treći put u Kovinu će u petak, 26. jula, na dan kovinske slave – Sabora Svetog arhanđela Gavrila, biti održana Manifestacija Kovinski portret. Zaniteresovani za fotografisanje mogu da dođu u galeriju Kulturnog centra u Kovinu u petak između 11 i 18 sati.

Pre tri godine ljudi iz Kulturnog centra Kovin i Turističke organizacije ovog mesta došli su na ideju da organizuju Kovinski portret. Želja ima je bila da na dan kovinske slave – Sabora Svetog arhanđela Gavrila 26.jula, fotografišu ljude koji su tog dana bili deo ovog značajnog događaja u Kovinu. Manifestacija je tokom godine porasla i postala veoma popularana među Kovincima i njihovim gostima za slavu.

– Povodom kovinske slave pre tri godine organizovali smo prvi put Kovinski portret, manifestaciju gde smo želeli da prikažemo sve one posetioce i građane Kovina koji prisustvuju kovinskoj slavi tako da smo organizovali fotografisanje. Svaka osoba koja dođe da se fotografiše dobija na licu mesta fotografiju a zatim ta fotografija završi na izložbi krajem godine, gde se izlažu fotografije svih onih koji su bili tog dana fotografisani. Sada imamo i od predhodne dve godine knjigu gde su sve fotografije postavljene, a zatim sve fotografije idu u arhivu, gde se zadržavaju

Zanteresovani Kovinci, gosti i posetioci ovog mesta mogu da budu deo manifestacije Kovinski portret ako dođu na fotografisanje u petak 26.jula od 11 do 18 sati u galeriju Kulturnog centra u Kovinu. Fotografisaće ih majstor fotografije Milan Živković.

– Zasada znamo da je tu obavezno Milan Živković, on će imati i ekipu koja će mu pomagati toga dana a tu smo i mi iz TO Kovin, da podržimo tu priču i družićemo se toga dana sa svima

Svi posetioci će odmah dobiti svoj portret kako bi se sećali tog dana, a organizatori, Kultrni centar Kovin i Turistička organizacije opštine Kovin će krajem decembra u galeriji ove kulturne ustanove organizovati izložbu na kojoj će se naći svi portreti nastali 26.jula ove 2024 godine.

(Pančevac/RTV Pančevo)

KOVIN: Kovinsko kulturno leto od 26. jula do 31. avgusta, svakog vikenda raznovrstan kulturno-umetnički program

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.