CREPAJA: Takmičenje u kuvanju riblje čorbe i razgovor uz šoljicu kafe povodom elikogospojinskih dana

08:39

26.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Povodom Velikogospojinskih dana u Crepaji održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe – 7. Cezarov memorijal u organizaciji Doma kulture „Mita Živkov Lala“, kao I manifestacija „Šoljica kafe zove na razgovor“ u organizaciji Udruženja žena „Vidovdan“.

U Crepaji je povodom 250 godina postojanja ovog mesta, a u okviru Velikogospojinskih dana održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe – 7. Cezarov memorijal gde se u 20 kotlića kuvala jedna od najukusnijih čorba na prostorima Južnog banata. U isto vreme žene iz Udruženja žena Vidovdan organizovale su manifestaciju „Šoljica kafe zove na razgovor“ gde su članice ovog udruženja kuvale kafu I divanile sa svojim sugrađanima I svima nama koji smo se u tom trenutku našli u centru njihovog lepog mesta.

Za dobru riblju čorbu potrebno je 5 važnih sasatojaka, kažu južnobanatski kulinari, a svaki od njih ima i po jedan tajni sastojak koji ribljoj čorbi daje poseban ukus.

Vredne članice udruženja žena “Vidovdan” potrudile su se da njihovu posebnu kafu proba svaki prolaznik, a zadovoljstvo je bilo još veće jer smo među pažljivo čuvanim starinskim šoljicama, svoju mogli da izaberemo sami.

Na ovoj manifestaciji Penzioneri Crepaje, koji ove godine obeležavaju 35 godina postojanja Mesnog odbora penzionera, kuvali su riblju čorbu za sve one koji su svojim prisustvom uveličali ove događaje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

GORELO NADOMAK PANČEVA Požar zahvatio ergelu i restoran ,,Sto topola“ u Crepaji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.