ŠTRUDLIJADA U DOLOVU 14. SEPTEMBRA Manifestacija će biti promovisana i u Pančevu

12:46

06.09.2024

Podeli vest:

Printscreen

Centralni program odvijaće se u subotu, 14. septembra u Dolovu kada će već od 9 sati biti organizovan doček gostiju i uređenje štandova, a od 10.30 do 14 sati predviđen je kulturno-umetnički program u centru sela.

Od 11. do 12. septembra manifestacija će biti promovisana i u Pančevu, kada će na Korzou biti postavljeni štandovi sa štrudlama.

13. septembra u prostorijama Udruženja žena Dolovke biće otvorena izložba ručnih radova.

Katica Smiljković, predsednica Udruženja žena Dolovke kaže da se trude da svake godine uvedu nešto novo, ali im je najvažnije da nastave da čuvaju tradiciju pravljenja štrudle.

Udruženje žena „Dolovke“ iz Dolova i ove godine organizovaće jedinstvenu manifestaciju posvećenu umeću žena u spravljanju banatskog brenda – štrudle, pod nazivom „25. Dolovačka štrudlijada

Cilj ove brendirane manifestacije je očuvanje i popularizacija starih običaja, jela i kolača a posebno štrudle koja je zaštitni znak našeg udruženja, kao i lokalni specijalitet. Manifestacija već 25 godine okuplja mnogobrojna udruženja iz Vojvodine i Srbije. Veliki broj učesnika uz druženje prezentuje svoje specijalitete autentične za kraj iz kog dolaze.

 

(Pančevac/Pančevo info)

Kako se pravi VOJVOĐANSKA ŠTRUDLA sa puno maka? Recept otkriva Živka koja je sprema više od 40 godina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.