Grad Pančevo nagradio najbolje studente

Za nagrade su izdvojena sredstva u iznosu od milion dinara, pri čemu je svako od studenata dobio po 35.000 dinara

13:55

12.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac/ M. Popović

Grad Pančevo u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ nagradio je 27 najboljih studenata školske 2023/24. godine. Svečanost je organizovana u maloj Sali Gradske uprave Pančeva.

Za nagrade su izdvojena sredstva u iznosu od milion dinara, pri čemu je svako od studenata dobio po 35.000 dinara. Pored novčanih nagrada, najbolji studenti su dobili i vaučere za vožnju katamaranom u organizaciji Turističke organizacije Pančevo.

Po javnom pozivu nagrađeno je 27 studenata, a svi koji su konkurisali zadovoljili su uslove koji su bili navedeni kao neophodni.

Pravo na konkurs su imali studentkinje i studenti i koji su školske 2023/24. prvi put upisali završnu godinu četvorogodišnjih ili dužih studija (drugi stepen studija po Bolonjskom sistemu školovanja) na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

Ostali uslovi:

  • državljani su Republike Srbije ili imaju status izbeglice ili raseljenog lica,
  • imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva, odnosno boravište za lica koja imaju status izbeglog ili raseljenog lica,
  • prvi put su upisali završnu godinu studija u školskoj 2023/24. godini,
  • imaju prosečnu ocenu tokom svih godina studiranja najmanje 9,00 i
  • predhodnih godina nisu dobijali nagradu od grada,

 

– Grad Pančevo je izuzetno ponosan na ove studente, koji su postigli veličanstvene rezultate. Ove godine, kao i 18 godina unazad, nagrađujemo najbolje studente, a ove godine ih je 27. Osim Grada Pančeva, tu je i Kancelarija za mlade i RCT ,,Mihajlo Pupin“ koji su pomogli da ovo izgleda kako smo osmislili, rekao je Darko Ješić, član Gradskog veća za kulturu i omladinu.

Dositej Novaković, student Muzičkog fakulteta na odseku za klarinet, istakao je koliko mu ova nagrada znači, kao i šta ga motiviše da postiže najviše rezultate.

– Najveće motivacija je da volim ono što radim s obzirom na to da se bavim sviranjem muzičkog instrumenta, neka želja za napretkom i želja da delim ljubav koju osećam prema muzici sa svima oko mene. Zaista je od velike pomoći ovakva nagrada za ishranu, prevoz i smeštaj s obzirom na trend rastućih cena. Želeo bih da upišem doktorske srtudije na istom fakultetu, da se usavršavam dalje i cilj mi je da postanem profesor na Univerizitetu i da sviram u nekom dobrom orkestru, zaključuje mladi student.

Isidora Spasovski završila je master na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu sa prosekom 9.10, a nagradu će iskoristiti za dalje usavršavanje:

– Za mene ova nagrada znači da sam postigla veliki uspeh s obzirom na to da se računa uspeh svih pet godina studiranja i veliki rad i trud koji sam uložila. Moji planovi su da u ovoj struci pronađem dobar biro gde ću se baviti arhitekturom. S obizirom na to da sam tek na početku, potrebno mi je veliko iskustvo, volela bih da radim u više biroa koji se bave različitom vrstom arhitekture. Novac ću iskoristiti za neku novu opremu, grafičke table ili na nešto što će da mi znači da svoje znanje upotpunim.

Svečanosti je prisustvovala i Tatjana Božić,članica gradskog veća za obrazovanje.

(Pančevac/M.Popović)

Javni poziv za dodelu nagrada najboljim studentima Pančeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.