UPIŠITE U SVOJ KALENDAR Biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku” 5. oktobra na Tamiškom keju

13:58

25.09.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Facebook

Biciklistička vožnja podrške “ Daj pedalu raku“ održaće se 5. oktobra u 12 sati na Tamiškom keju u Pančevu.

Kampanja „Daj pedalu raku“ namenjena je skretanju pažnje na važnost redovnih preventivnih pregleda dojke, bolje dostupnosti savremenoj dijagnostici i terapijama za svaku ženu u Srbiji i regionu, bez obzira na mesto stanovanja ili socijalni status.

– 5.oktobra, sa početkom u 12 časova, obeležićemo 10 godina postojanja regionalne kampanje „Daj pedalu raku” koju su pokrenule pobednice nad rakom dojke – članice Ženskog centra „Milica“ kako bi skrenule pažnju na veliku smrtnost od ove bolesti koja je izlečiva skoro u potpunosti ako se otkrije i leči na vreme.

U Pančevu biciklističku vožnju organizuje Zavod za javno zdravlje Pančevo u saradnji sa Ženskim centrom „Milica“ na Tamiškom keju, skup učesnika je od 11 časova.

Kampanja će i ove godine imati institucionu podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, kao i podršku udruženja pacijenata, biciklističkih klubova, lokalnih samouprava, zdravstvenih ustanova i institucija, društveno odgovornih kompanija i institucija u preko 30 gradova Srbije, Slovenije i Hrvatske…

“Upišite u svoj kalendar 5. Oktobar i budite spremni da biciklističkom vožnjom širom regiona obeležimo 10 godina kampanje „Daj pedalu raku”.

Neka se u oktobru ponovo zavrte točkovi vaših bicikala, budite deo ljubičastog tima koji vozi za bolje uslove prevencije , lečenja i života žena u Srbiji i regionu.

(Pančevac/Pančevo info)

#DAJ PEDALU RAKU: Četvrti put vozili biciklističku vožnju u Pančevu

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.