PANČEVCI, BUDIMO HUMANI! Odazovite se pozivu za dobrovoljno davanje krvi u CK Pančevo

08:15

02.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Zalihe krvi i dalje su na niskom nivou, a potrebe za jedinicama ove dragocene tečnosti sve su veće. Po prvi put u prostorijama Crvenog krsta Pančevo Služba za transfuziju krvi Vojvodine organizovaće akciju celodnevnog prkupljanja krvi.

Po prvi put u prostorijama Crvenog krsta Pančevo Služba za transfuziju krvi Vojvodine organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi u dva termina od 9 do 12 sati i od 14 do 17 sati sve u cilju da bi što veći broj sugrađana došao i dao krv, istakla je sekretarka crvenog krsta Milica Todorović.

Promenili smo sistem prikupljanja krvi i organizovano je celodnevno prikupljanje i idemo u susret našim građanima i građankama koji možda zbog obaveza na poslu i zbog poslodavaca koji teže izlaze u susret ovoj vrsti zahteva da dozvole zaposlenima da izađu sa posla i daju krv omogućili smo da i popodnevnim satima se odvija akcija dobrovoljnog davanja krvi, rekla je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta.

Zalihe krvi su i dalje na konstantno niskom nivou i potrebe za jedinicama krvi su velike i zato će celodnevne akcije biti češće kada sugrađani mogu u prepodnevnim i popodnevnim časovima da dođu u prostorije Crvenog krsta i daju krv koja život znači.

(Pančevac/RTV Pančevo)

IDEMO DA DAMO KRV Crveni krst obeležava Mesec solidarnosti

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.