FK Mladost odneo bodove iz Pančeva

Ekipa iz Lučana je u okviru 11. kola slavila na gostovanju Železničaru u Pančevu sa 2:1 (1:1) i tako prišla na samo bod razlike drugoplasiranom OFK Beogradu.

21:35

05.10.2024

Podeli vest:

printscreen/YT/Arenasport

Fudbaleri Mladosti pobedili su Železničar u Pančevu rezultatom 2:1 u 11. kolu Superlige Srbije i vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Partizana prošlog vikenda.

Nije na Lučance negativno uticao prekid trijumfalne serije. Brzo se trgla ekipa Nenada Lalatovića i nastavila sa fantastičnim partijama ove sezone. Upisala je sedmi trijumf i učvrstila se na visokoj trećoj poziciji.

Železničar je, sa druge strane, ostvario četvrti uzastopni poraz, pa je na desetom mestu.

Odlično je susret počeo po goste, budući da je već u prvom minutu sudija Danilo Nikolić pokazao na belu tačku. Nemanja Milunović je napravio prekršaj nad Ognjenom Krsmanovićem i Mladost je dobila penal. Odgovornost je preuzeo Aleksandar Pejović i bio je siguran sa bele tačke čak šesti put od početka sezone.
Bio je to njegov sedmi gol ove sezone, čime se na vrhu liste strelaca pridružio Šerifu Ndijaeu.

Zatim je sredinom poluvremena Lalatovićev tim imao šansu da duplira prednost, ali nije uspeo. Istračao je Uroš Ljubomirac sam pred Zorana Popovića, imao je dovoljno vremena da se namesti i šutira, ali je nekadašnji golman Crvene zvezde fenomenalno reagovao i otklonio opasnost.

Ubrzo je usledila kazna.

Lazar Romanić je u 39. poravnao rezultat, ali to nije bila najava preokreta za tim Marka Savića.

Umesto toga, Aleksandar Varjačić je rešio meč u korist Mladosti pogotkom u 58. minutu. Zasluge za to idu i asistentu Pejoviću, koji je time krunisao kvalitetnu partiju.

Mladost u narednom kolu, 19. oktobra, dočekuje IMT. Železničar istog dana gostuje Tekstilcu.

 

ŽELEZNIČAR PANČEVO – MLADOST LUČANI 1:2 (1:1)
Stadion: SC Mladost (Pančevo)
Sudija: Pavle Tomić
Strelci: Romanić u 39. minutu za domaćina, Pejović u 2. i Varjačić u 58. minutu za gosta

ŽELEZNIČAR: Popović – Konatar, Milikić, Milunović – Jusif, Sanogo (od 68. Grgić), Mitrović – Eze, Jovanović (od 59- Jevremović), Knežević (od 59. Pirgić) – Romanić

MLADOST: Stamenković – Leković, Ćirković, Andrić – Joksimović, Varjačić, Ljubomirac, Pejović, Žunić, Tumbasević (od 7. Bojić) – Krsmanović

(Pančevac/S.L.)

KRAJ ZA BAHATE VOZAČE! Robija čeka pijane i drogirane ubice u saobraćaju?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.