TRKA NA 5 KILOMETARA U KOVINU: Novica Stojanović i Verica Đorđević prvi prošli kroz cilj

11:17

08.10.2024

Podeli vest:

Ustanova za sport Kovin

Kovinac Novica Stojanović pobednik je Trke na 5 kilometara koja je u subotu održana u centru Kovina. On je deonicu od 5 km pretrčao za 18 minuta i 20 sekundi. Drugi je bio Andrija Stošić, a treći Miodrag Stojković.

U ženskoj konkurenciji, u generalnom plasmanu, prva kroz cilj je prošla Verica Đorđević sa vremenom 20 minuta i 54 sekunde, a za njom Anja Ćoso i Milica Petrović. Da podsetimo, Novica Stojanović i Verica Đorđević bili su najbolji u generalnom plasmanu i prošle godine, kada je održana prva kovinska trka na 5 kilometara.

U kategoriji muškarci do 16 godina, pobedio je Petar Vučić, drugi je bio Petar Vlajković, a treći Luka Grabovac.

U ženskoj konkurenciji u istom uzrastu trijumfovala je Anđela Đorđević, druga je bila Dunja Prijović, a treća je kroz cilj prošla Jovana Adamović. Novica Stojanović je najbolji u kategoriji muškaraca od 40 do 50 godina, Branko Petrović je bio drugi u ovoj kategoriji, a Danijel Grujević treći.

Kod žena u istoj kategoriji pobedila je Jelena Sretenović, druga je bila Snežana Davidović, a treća Danijela Bendić. U kategoriji muškarci 50 plus prvi kroz cilj je prošao Slobodan Jotić, drugi Nenad Milić, a treći Mirko Vojinović. Kod žena 50 plus pobednica je Biljana Koteska Veljković, druga je bila Dragana Ilić Stojanović, a treća Mirjana Ćatić.

Najmlađi učesnik trke bio je Vuk Stojanović, a najstariji Lazar Sekulić. Nagrađeni su i najbolji Kovinac i Kovinka u trci, a to su Novica Stojanović i Milica Petrović.

Trci dugoj pet kilometara prethodila je Trka zadovoljstva u kojoj se trčalo na hiljadu metara i u kojoj su svi koji su prošli kroz cilj dobili zahvalnice i prigodne poklone.
Obe trke organizovao je opštinski Sportski savez, povodom obeležavanja 4. oktobra, Dana opštine Kovin i Dana oslobođenja Kovina u Drugom svetskom ratu. Podršku u organizaciji pružili su Opština Kovin, “Ustanova za sport” Kovin, Turistička organizacija opštine Kovin, Crveni krst Kovin, opštinski Vatrogasni savez i West Pharmaceutical Services Beograd d.o.o Kovin.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.