VIŠE NEMA LISTE ČEKANJA: U pančevačkoj bolnici snimanje CT aparatom dostupno u kratkom roku

22:00

09.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Liste čekanja na snimanje na skeneru nema u pančevačkoj bolnici. Pacijenti su i ranije na snimanje CT aparatom čekali oko mesec dana ali sada lista nema, istakla je doktorka Slađana Kovačević PR Opšte bolnice.

Za snimanje na skeneru u pančevačkoj bolnic i ranije se nije čekalo više od mesec dana, sada praktično liste čekanja nema.

– Mi nismo ni bili u nekom velikom problemu što se tiče listi čekanja ali i to malo što smo imali i to je odrađeno. Mi možemo da kažemo da liste čekanja nemamo, rekla je dr Slađana Kovačević.

Preventivni pregledi koje organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nedeljom su vema značajni i sugrađani se odazivaju u većem broju želeći da provere svoje zdravlje i urade ultrazvučne preglede na koje bi duže čekali.

– To je jedna pozitivna stvar iz nedelje u nedelju imamo preventivne preglede različitog tipa pacijenti dolaze, zainteresovani su i mi na vreme otkrivamo bolesti i preveniramo ih i vi tada imate i veliku uspešnost lečenja, istakla je dr Kovačević.

Prošlog vikenda bili su i urološki pregledi, koliko je to značajno objasnila je doktorka Kovačević.

– Rano otkrivanje karcinoma prostate je veoma značajno, tada smo imali i tumor markere i bilo je veliko interesovanje. Meni je drago da su se sugrađani odazvali i to utiče na sticanje zdravstvene kulture, zaključila je dr Kovačević.

Zahvaljući preventivnim pregledima koje je organizovalo Ministarstvo zdravlja sugrađani su lakše obavljali pregelde na koje su dugo čekali. Zahvaljući ovoj akciji i oni koji nemaju zdravstveno osiguranje imali su mogućnost da se leče kao i svi ostali sugrađani.

(Pančevac/RTV Pančevo/Branislava Grčić)

SVETSKI DAN SRCA U JABUCI Veliki odziv meštana na akciju preventivnih pregleda

AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: 174 Pančevca pregledana, dvoje upućeno na stacionarno lečenje

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.