YONEX CZECH OPEN 2024: Bronza za MIHAJLA TOMIĆA i ANĐELU VITMAN  

12:00

23.10.2024

Podeli vest:

Foto: Badminton savez Srbije

Srpski miks dubl u sastavu Mihajlo Tomić i Anđela Vitman, najuspešniji srpski mešoviti par, doneo je Srbiji još jedno odličje sa međunarodne scene, ovog puta sa turnira serije International Yonex Czech Open 2024.

Ovaj značajan uspeh dodatno ističe odličnu formu srpskih reprezentativaca, koji su sjajnim partijama pokazali snagu i upornost na terenu.

Na putu do polufinala, Tomić i Vitman savladali su u osmini finala nemački par Simon Krax i Amelie Lehmann, pobedivši u dva seta sa rezultatom 21:14, 21:16.

U četvrtfinalu su se sastali sa još jednim nemačkim parom, Marvinom Datkom i Juliom Meyer, i ostvarili sigurnu pobedu rezultatom 21:12, 21:15. Iako su u polufinalu pružili žestok otpor prvoplasiranom nemačkom paru Maliku Bourakkadi i Leoni Michalski, meč su završili rezultatom 19:21, 17:21, čime su osvojili bronzanu medalju na ovom takmičenju.

„Drago mi je da smo osvojili novu medalju na međunarodnom turniru, ovoga puta u Pragu. Generalno, zadovoljan sam svojim nastupom u obe konkurencije, iako nam je medalja u muškom dublu izmakla za samo nekoliko poena. Do kraja godine ostao je još jedan turnir u Mađarskoj, za koji se intenzivno pripremamo i nadamo se još većim uspesima“, izjavio je Tomić nakon osvajanja bronzane medalje.

Pored sjajnog rezultata u miks-dublu, Mihajlo Tomić je zajedno sa Viktorom Petrovićem stigao do četvrtfinala u muškom dublu. Oni su u osmini finala ubedljivo savladali češki par Vaclav Palan i Adam Šulc sa 21:12, 21:14. U četvrtfinalu su se suočili sa prvim nosiocima turnira, Poljacima Robertom Cybulskim i Šimonom Šlepeckim, i nakon vrlo neizvesnog meča izgubili sa 19:21, 19:21.

Foto: Badminton savez SrbijeFoto: Badminton savez Srbije

Učešće srpskih takmičara na turniru u Pragu podržalo je Ministarstvo sporta Republike Srbije, obezbeđujući potrebne resurse za njihov nastup na međunarodnoj sceni.

(Pančevac)

AK Tamiš: Zdravo da deca treniraju atletiku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.