
Obavezno pravilo kad trešnje stavljate u frižider: Ako ga zaboravite, istruliće dok se okrenete

Trešnje spadaju u voće koje vrlo brzo gubi svežinu. Njihova osetljiva struktura i kratak vek trajanja čine ih posebno zahtevnim za čuvanje, pa čak i najmanja greška može da dovede do toga da se pokvare pre nego što stignete da ih pojedete. Upravo zato, pravilno skladištenje trešanja je način da sačuvate njihov ukus, teksturu i nutritivnu vrednost.
Jedan od najboljih načina za čuvanje svežih trešanja je da ih čuvate u frižideru. Na ovaj način, voće ne samo da će zadržati svoju sočnost, već će i duže zadržati svoj svež ukus.
Pre nego što stavite trešnje u frižider, uklonite sve zelene ili oštećene plodove.
Trešnje čuvajte u plastičnoj foliji ili dobro zatvorenim posudama kako biste izbegli prenošenje mirisa sa drugih proizvoda.
Najbolje je čuvati trešnje u donjem delu frižidera, gde je temperatura najniža.
Pokušajte da pojedete trešnje u roku od nekoliko dana od kupovine, jer što duže stoje u frižideru, one gube svežinu.
Pet najlepših ženskih imena iz Biblije i njihova duboka simbolika