GRAD PANČEVO: Milion dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata romskih organizacija civilnog društva u 2022. godini

15:30

14.12.2022

Podeli vest:

Grad Pančevo

Gradonačelnik Pančeva raspisuje Konkurs za finansiranje – sufinansiranje projekata romskih organizacija civilnog društva u 2022. godini.

Predmet ovog konkursa je implementacija mera i aktivnosti u skladu sa Strategijom za inkluziju Roma u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine, kao i negovanje i očuvanje romske kulture i tradicije.

Pravo učešća na konkursu imaju registrovane romske organizacije civilnog društva, a za njegovu realizaciju predviđen je iznos od 1.000.000,00 dinara.

Maksimalan iznos sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata romskih organizacija civilnog društva biće posebno određen na osnovu vrednovanja projektnih / programskih aktivnosti, broja obuhvaćenih korisnika, dostupnosti usluge i ekonomičnosti troškova, a u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu grada Pančeva za 2022. godinu.

Konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja, te se predlozi projekata mogu dostavljati u naznačenom roku.

Obrazac za podnošenje prijave na konkurs za finansiranje-sufinansiranje projekata romskih organizacija civilnog društvau 2022. godini, se može preuzeti u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja, II sprat, kancelarija 212 ili elektronski na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva: http//www.pancevo.rs/.

Osoba za kontakt je Mirjana Savkov, tel. 013/308-870.

Prijave razmatra Komisija za vrednovanje projekata romskih organizacija civilnog društva, prema utvrđenim kriterijumima, na osnovu čijeg predlogaće Gradonačelnik grada Pančeva izvršiti izbor, odobriti finansiranje-sufinansiranje i utvrditi sredstva za njihovu realizaciju iz budžeta grada Pančeva za 2022. godinu.

Lista vrednovanja i rangiranja pristiglih projekata koju Komisija utvrdi, biće objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva www.pancevo.rs i portalu e-Uprava. Predlagači projekata imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od 3 dana od dana objavljivanja liste, kao i pravo prigovora na listu u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva.

Odluku o prigovoru nadležni organ donosi u roku od 15 dana od dana njegovog prijema.

Konačnu odluku o izboru projekata koji će putem ovog Konkursa biti finansirani-sufinansirani donosi Gradonačelnik grada Pančeva, u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora, koja će biti objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva i portalu e-Uprava.

Prijave je moguće predati u Uslužnom centru grada Pančeva, ili poslati poštom na adresu: Grad Pančevo – Gradska uprava; Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja, II sprat, kancelarija 212, sa naznakom „ZA KONKURS ROMSKE OCD-NE OTVARATI”, Trg Kralja Petra I 2-4, 26000 Pančevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.