FANOVI ZABRINUTI ZA AUSTRALIJAN OPEN Novak neprepoznatljiv: Đoković izgubio od Zvereva na početku egzibicionog turnira u Dubaiju!

20:06

20.12.2022

Podeli vest:

Novak Đoković poražen je na startu egzibicionog turnira u Dubaiju od Alekasandra Zvereva rezultatom 2:0 (3:6: 4:6).

Prvi Novakov meč posle tačno mesec dana i poraz. Loše je otvorio srpski teniser egzibicioni turnir koji se igra u Dubaiju, a bolji je bio 25-godišnji nemački teniser Aleksandar Zverev. On je posle 68 minuta igre slavio rezultatom 2:0 (3:6: 4:6).

„Sokolovi“, tim u kom igra Novak Đoković, poraženi su od „Jastrebova“ ukupnim rezultatom 33:27, pošto su rivali dobili i dodatnih pet poena zbog trijumfa. Format turnira je takav da se računaju gemovi sakupljeni u tri pojedinačna meča – miks dublu, ženskom, odnosno muškom singlu.

Novak na terenu nije ličio na sebe. Takvo izdanje srpskog tenisera opravdano je zabrinulo navijače, s obzirom na to da će za manje od mesec dana igrati prvi grend slem u kalendarskoj godini, Australian Open.

Odlično je Novak otvorio meč. Lako je srpski teniser došao do brejka odmah na početku i to izgubivši samo jedan poen. I tokom sledećeg gema je bio siguran i duplirao vođstvo. Delovao je da je Nemac na početku prvog seta van ritma. Već u sledeća tri gema pokazao je da je ozbiljan. Prvo je Zverev došao do brejka. Novak je loše odigrao pri rezultatu 0:30, pa je Nemac imao dve brejk lopte. Uspeo je da spasi prvu, ali ne i drugu, pa je Nemac smanjio prednost.

Sledeći gem je bio samo potvrda svega postignutog u prethodnom, pa smo prvi put u meču videli izjednačenje (2:2). I sledeći gem je bio lak plen za razigranog Aleksandra Zvereva. Nekako je uspeo Novak da izjednači na 3:3, ali to je se što smo videli od Đokovića u ovom setu. U naredna tri gema je Nemac bio sjajan! Dosta je poena Novak „poklonio“ Zverevu, pa je ovaj lako osvojio prvi set i poveo na egzibicionom turniru u Dubaiju.

Drugi set je počeo brejkom 25-godišnjeg Nemca. Nastavio je Novak sa velikim brojem grešaka i tokom drugog seta. Nije se predao Novak, pa je već u sledećem gemu uspeo da vrati brejk, a potom i servirao da to potvrdi. Bio je uspešan i u tom zadatku, pa je poveo sa 2:1. I opet greške.

Dosta se mučio Novak i u drugom setu, a četvrti gem u drugom setu je doslovno poklonio Nemcu. Delovao je Novak neprepoznatljivo na terenu. Izašao je Novak par puta na mrežu, a to ga je i koštalo dva poena, a potom i gema. Aleksandar Zverev je opet poveo. Imao je Nemac servis za potvrdu brejka i iskoristio je, doduše uz dosta muke. Otvorio je gem duplom servis greškom, sedmom na meču, a potom i greškom Novaku obezbedio 30:0.

Nije uspeo Đoković da tu prednost pretvori u brejk, već je olako dozvolio 25-godišnjaku da dođe bliže osvajanju i drugog seta. Vodila se i velika borba u narednom gemu, ali je uspeo srpski teniser da smanji prednost Nemca (3:4). Odličan je Đoković bio u devetom gemu drugog seta. Nakon lošeg drop-šot Novaka stigao je do dve gem lopte, a iskoristio je prvu, novim asom. Servirao je Nemac za pobedu I uspeo je da posle sat vreman i osam minuta igre savlada Novaka đokovića sa 2:0.

 

(Sportal)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.