RAT U UKRAJINI 306. DAN: Troje mrtvo u napadu dronova! Moskva: Sprečen upad diverzanata u Brjansku oblast

14:25

26.12.2022

Podeli vest:

pritnscreen/YT

 

Rat u Ukrajini – 306. dan. Troje poginulo u napadu dronovima na bazu u ruskoj Saratovskoj oblasti, saopšteno je iz Moskve. Vanredne restrikcije struje širom Ukrajine FSB: Likvidirana ukrajinska „diverzantska grupa“, pokušala upad u oblast Brjanska. Kijev pokreće pitanje članstva Rusije u Savetu bezbednosti UN.

Federalna služba bezbednosti Rusije likvidirala je grupu ukrajinskih diverzanata koji su sa teritorije Ukrajine pokušali da uđu u Brjansku oblast, saopšteno je u Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije.

„U sukobu 25. decembra 2022. godine likvidirana su četiri diverzanta koja su pokušala da iz Ukrajine prodru na teritoriju Brjanske oblasti“, navodi se u tekstu.

11:55 
Glavno iz brifinga Ministarstva odbrane Rusije:
– Ruska vojska nastavlja ofanzivu u području Donjecka, zauzeti su povoljni položaji;
– Ruska vojska je likvidirala oko 20 ukrajinskih vojnika u području Kupjanska;
– Ruska vojska je uništila diverzantsko-izviđačku grupu u LNR;
– Ruska vojska je uništila remontni centar ukrajinske vojske u području Kramatorska u kojem su se nalazila dva višecevna bacača granata Himars, dve Gvozdike i pet D-30. Pored toga uništen je i komandni centar 80. Desantno-jurišne brigade.
– U Georgijevskoj, DNR, unište je artiljerijski sistem M777.

07:28 
Ukrajina traži isključenje Rusije iz SB UN
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da će Kijev u ponedeljak, 26. decembra, zvanično pokrenuti pitanje u UN o isključenju Rusije iz Saveta bezbednosti UN.

07:15 
U zoni odgovornosti Drugog armijskog korpusa Luganske Narodne Republike na liniji razdvajanja nalaze se plaćenici iz više od 30 zemalja, rekao je za Sputnjik Andrej Maročko, oficir Narodne milicije LNR.
„Tokom praćenja radio-veza otkriveno je prisustvo stranih državljana. Najviše su snimani razgovori na engleskom sa različitim dijalektima. Tu su i nemački, francuski, italijanski i poljski jezik“, rekao je on.
Prema rečima sagovornika agencije, samo u decembru su na ovaj način identifikovani predstavnici više od 30 zemalja.

7:10 
„Dvadeset šestog decembra, oko 01:35 po moskovskom vremenu, PVO ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga oborila je ukrajinsku bespilotnu letelicu na maloj visini dok se približavala vojnom aerodromu Engels u Saratovskoj oblasti. U padu delova bespilotnika poginula su tri vojnika tehničkog sastava koji su se nalazili na aerodromu“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

(Pančevac/RTS/Spunik)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.