NA JUGU PROLEĆE U OSTALIM KRAJEVIMA SNEG U Nišu jutros 15, a u Beogradu 0 stepeni. Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja ovog i narednih dana

08:20

26.02.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

U većem delu Srbije danas će biti oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom. Duvaće slab i umeren vetar, u Banatu povremeno jak severozapadni, a na jugu Srbije i dalje umeren i jak jugozapadni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na veću količinu padavina i snežni pokrivač.

Samo na jugu i jugoistoku zemlje toplo i veći deo dana suvo vreme. Najniža temperatura oko nula, a najviša dva stepena u zapadnoj Srbiji. Na jugu i jugoistoku temperatura od devet do 19.

Printscreen/RHMZ

Danas, 26. februara veća količina padavina u Podrinju i na jugozapadu Srbije, gde se očekuje od 30 do 40 mm za 24 sata. U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

RHMZ je izdao i hidrometeorološko upozorenje.

Na slivovima Jadra, Kolubare, Jasenice i Kubršnice sa pritokama tokom 26. i 27. februara vodostaji će biti u većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima moguća su lokalna izlivanja.

Printscreen/RHMZ

Najviše padavina biće u Podrinju i na jugozapadu zemlje. Vlažan sneg tokom jutra će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

U Beogradu Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Loznici, jutros je bilo 0 stepeni, dok je u Nišu bilo 15, u Kuršumliji 11, u Vranju 12, a u Dimitrovgradu i Leskovcu 10 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Beograd se ovog jutra zabeleo, a na kolovozima i trotoarima ima raskvašenog snega, zbog čega je potrebno smanjiti brzinu.

Kada je ovakvo stanje na putevima, potrebno je obratiti posebnu pažnju prilikom prelaska preko pešačkih prelaza, jer su oni naročito klizavi.

Printscreen/RTS

Na području Beograda, Valjeva, Loznice, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Sombora i Palića pada slab do umeren sneg. Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Printscreen/RHMZ

U ponedeljak će biti oblačno, a ujutru se očekuje postepeni prestanak padavina. Veći deo dana biće suvo, samo posle podne na jugu mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći sneg se očekuje i u centralnoj i severnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, na istoku i krajnjem severoistoku Srbije povremeno i jak severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U utorak će biti oblačno, u nižim predelima kiša i sneg, na planinama sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 4 do 9 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju 26. februar

Očekivana biometeorološka situacija nepovoljno će uticati na astmatičare i osobe sa povišenim krvnim pritiskom, a kod ostalih hronično obolelih izazvaće uobičajene tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

(Pančevac)

PANČEVO SE JUTROS ZABELELO Sneg pada bez prestanka. Putevi u gradu prohodni, autobusi Pantransporta stižu na vreme FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.