POČETAK IZGRADNJE VGP PARKA Vučić u Dobanovcima: Mi se nadamo i verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski uspešniju Srbiju

08:53

13.03.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/TVPink

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, u čiju gradnju investira panevropska kompanija VGP.

Obraćanje predsednika Vučića
– Ja sam danas veoma srećan zbog nekoliko stvari. Logistika je potrebna za pobedu u svakoj utakmici, rekao je Van Get. Posle onoga što smo uradili pre 9 godina u Pazovi, kada su svi krenuli da imitiraju Delez. Danas mi se čini da je teško zamisliti bilo kakav uspeh u trgovini bez logistike.

– Mi se nadamo i verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski uspešniju Srbiju. Za mene je veoma važno što je VGP došao u Srbiju. Važna mi je jedna rečenica koju je rekao Van Get, da je naša administracija radila dobro. Nego da vas podsetim javno, možda pomislite da ako budete hteli da idete u Niš i Leskovac, mi smo spremni da pomognemo. Možete da računate od nas na najveću moguću podršku. Mi moramo da podignemo jug naše zemlje. Za nas je posebno važna vaša usredsređenost na razvoj obnovljivih izvora. Molim vas i dalje sa jednakom strašću volite Srbiju, i da posetite i jug Srbije, južnije od Niša.

 

Pritscreen/YT

– Ja se sećam kada je Delez kupio Maksi, mnogo sam srećan što ste dugoročno orijentisani ka našoj zemlji. Molim vas za malo više ulaganja na jugu Srbije – dodao je Vučić.

Predsednik i direktor BGP položili su simbolične predmete u kapsulu.

Jan Van Geet: Najveći park u regionu
Jan Van Geet, izvršni direktor i vlasnik VGP, istakao je da mu je velika čast što je danas ovde.

– Park će biti najveći u regionu. Ulaganje u Srbiju predstavlja veliku prekretnicu za nas, Srbija je zaista jedna predivna zemlja, inpresionirani smo kvalitetom infrastrukture. Želimo da podržimo Srbiju na evropskom putu – rekao je Van Geet i dodao da je kompanija aktivna u 17 državama.- VGP Park će nuditi energetsku efikasnost i izdrživost. Imaćemo postrojenja za prečišćavanje kišnice, kao i otpadnih voda. Posvećeni smo srpskom tržištu i klijentima. Posebno se zahvaljujem Republici Srbiji, Gradu Beogradu, Opštini Surčin.

Bjelogrlić: Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak
Nenad Bjelogrlić, direktor VGP za Srbiju, obratio se na početku ceremonije prisutnima.- Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak. U protekli godini i po dana samo vredno radili, da VGP park od inicijalne ideje dođe dovde – kazao je Bjelogrlić.

Predsednik Vučić je, po dolasku na mesto gde će biti izgrađen industrijski park, razgovarao sa investitorima.

Printscreen/TV Pink

Buduci VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta.Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada.VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno. VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.