PRVI NOVAKOV PORAZ U AUSTRALIJI POSLE 6 GODINA Povređeni Đoković izgubio od De Minora!

11:31

03.01.2024

Podeli vest:

Novak Đoković je poražen od Aleksisa De Minora 4:6, 4:6 na startu četvrfinala Junajted kupa između Srbije i Australije.

Godinama Novak nije izgubio ni jedan meč u Australiji, ali sada je bio sateran u ćošak! Mučila ga je povreda, nije bilo energije i na kraju je upisao prvi poraz posle šest godina na ovom kontinentu.

Prvi set dobio je De Minor i  doneo je set svom timu.

Teniska reprezentacija Srbije  elimisana

Teniska reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u polufinale Junajted kupa, pošto u Pertu gubi od Australije sa nedostižnih 0:2.Odlućujući drugi poen Australiji donela je Ajla Tomljanović, pobedom protiv Natalije Stevanović 6:1, 6:1 posle 64 minuta.

U prvom meču Novak Đoković je izgubio od Aleksa de Minora sa 4:6, 4:6.

Kasnije je na programu meč mešovitih dublova.

Australija će u polufinalu u Sidneju igrati protiv pobednika četvrtfinalnog duela Grčke i Nemačke.

U finišu prvog seta Novak Đoković se dva puta požalio na povredu koja ga je mučila i juče. Reč je o povredi desne ruke, odnosno zgloba i dela podlaktice!

Đoković je nakon sedam odigranih gemova tražio pomoć turnirskog lekara, ali mu nije dozvoljen medicinski tajm-aut već samo kratak razgovor i masaža dela ruke u kojem oseća bol. Na bolni deo podlaktice Đokoviću je naneta krema, a dva gema kasnije doktor se vratio i ponovo razgovarao sa najboljim svih vremena. Čini se da je Novak ostao iznerviran zbog ponašanja lekara koji je trebalo da mu pomogne.

Na opasku da povreda koju ima nije nova i da zbog toga ne može da dobije medicinski tajm-aut već samo pomoć između gemova, Đoković je burno reagovao. „To je povreda koju ste juče lečili. Da li je logika da je danas nećete tretirati…„, rekao je Novak Đoković, a nakon kratke intervencije i masaže mišića iznad zgloba nervozan se vratio na teren. Možda je i to bio jedan od razloga da izgubi prvi set protiv Australijanca, koji je taj deo meča odigrao sasvim pristojno.

(Pančevac/Mondo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.