Društvo Slovenaca „Sava“ obeležilo 23 godine od osnivanja

17:00

21.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Društvo Slovenaca Sava u Beogradu prigodnim kulturnoumetničkim programom obeležilo je 23 godine od osvnivanja ovog udruženja. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici udruženja kao i mnogobrojni članovi, prenosi RTV Pančevo.

Povodom obeležavanja 23 – godišnjice  od osnivanja Društva Slovenaca u Beogradu – Društva Sava, u njihovim prostorijama upriličena je prigodna svečanost. Od skromnih početaka 2001. godine kada je grupa od dvadesetak  Slovenca  osnovala udruženje u prostorijama katoličke crkve  na Karaburmi, do današnjih prostorija na Terazijama, „Društvo Sava“  koje nosi naziv simbolično po reci  koja spaja Sloveniju i Srbiju,  naraslo je kako po  broju svojih članova tako i po broju i vrsti svojih aktivnosti.

Ovu  sjajnu svečanost svojim prisustvom i izvedbama uveličale su i članice hora “Pojoča družba” pri društvu Sava, na čelu sa svojom dirigentkinjom Višnjom Dimitrijević. Ovaj ženski hor već dugi niz godina uspešno neguje slovenačku tradiciju kroz pesmu i druženje, a iskoristile su priliku da nam se pohvale nagradama i priznanjima koje su osvojile na festivalima i takmičenjima tokom proteklog perioda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.